Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Απόντες οι Δημοτικοί«άρχοντες» και πάλι στην Άνδρο

Λαϊκή Επιτροπή Άνδρου
Οι δημοτικοί «άρχοντες» την Άνδρου πήραν πάλι απουσία από τους κοινωνικούς αγώνες. Φαίνεται ότι τα προβλήματα των κατοίκων του νησιού δεν είναι για αυτούς σοβαρός λόγος να εμφανιστούν, να ενημερώσουν, να συμπαρασταθούν, να αγωνιστούν πλάι στους κατοίκους του νησιού. Φαίνεται έχουν άλλα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα θέματα από αυτά που απασχολούν τους κατοίκους.

Οι καθημερινές δεκάδες εντολών διακοπής της ηλεκτροδότησης που βγαίνουν από την ΔΕΗ στην Άνδρο δεν τους συγκλονίζουν. Φαίνεται ότι δεν τους λέει τίποτα το θέμα. Αρκέσθηκαν προφανώς στην άχρωμη, άοσμη, και γενικόλογη αναφορά τους πριν από μήνες για το θέμα και εκεί τελείωσε η ενασχόληση τους. Έπραξαν το καθήκον τους.
Οι κάτοικοι, ημιαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες,αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι διαμαρτύρονται στη ΔΕΗ για τις διακοπές της ηλεκτροδότησης στα σπίτια αλλά και στα μικρομάγαζα και μικροεπιχειρήσεις.Ζητούν από τη ΔΕΗ το αυτονόητο:
διακανονισμό της πληρωμής του ρεύματος σε δόσεις, που να μπορούν οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, και οι συνταξιούχοι να πληρώσουν
διακανονισμό των λογαριασμών και άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στις επιχειρήσεις και στα σπίτια που ήδη έχει κοπεί το ρεύμα
όχι στο χαράτσι που αυξάνει το λογαριασμό του ρεύματος και δημιουργεί προβλήματα στη συναλλαγή μας με τη ΔΕΗ, ακόμη και με απειλές διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Οι κάτοικοι αγωνίζονται για την επιβίωση τους. Γιατί περί επιβίωσης πρόκειται αν σου κόψουν το ρεύμα είτε στο σπίτι είτε στο μαγαζί. Στο αγώνα αυτό είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Είναι όλοι μαζί.
Οι «άρχοντες» μένουν μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου