Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Προχωρούν σημαντικά έργα της Περιφέρειας – Συνάντηση με “Ομάδα Δράσης”


Αίρονται τα εμπόδια για την υλοποίηση σημαντικών έργων της Περιφέρειας, καθώς έπειτα από συνεχόμενα αιτήματα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, προς τα αρμόδια υπουργεία, υπεγράφησαν υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ξεπερνιόνται αρκετά προβλήματα.

Συγκεκριμένα υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που αφορά στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ σε παραλίες, δίνοντας το πράσινο φως στην υλοποίηση του σχετικού προγράμματος με τίτλο “Συστήματα Προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρίες σε παραλίες των νησιών του Νοτίου Αιγαίου”.


Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση με την οποία κατατάσσονται οι αφαλατώσεις στις δραστηριότητες χαμηλής όχλησης, επιτρέποντας να προχωρήσουν τα έργα αφαλατώσεων στα νησιά.

Ο Περιφερειάρχης έχει ζητήσει, επίσης, να προβλεφθεί με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών η παραχώρηση δικαιώματος χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας για την όδευση των αγωγών άλμης και τροφοδοσίας των μονάδων αφαλάτωσης.--Στη συνάντηση με την Ομάδα Δράσης του Ράιχενμπαχ στην Αθήνα συμμετείχε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης. Αντικείμενο της συνάντηση ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Ένωσης Περιφερειών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ομάδα Δράσης (Task Force) και τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να εκπονηθεί μνημόνιο συνεργασίας με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα.

Το σχέδιο που θα καταρτιστεί θα εξεταστεί περαιτέρω και πρόκειται η τελική του μορφή να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών για έγκριση.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε να περιγραφεί με σαφήνεια η αναγκαιότητα ιδιαίτερων μέτρων για το νησιώτικο χώρο, ενώ έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να υπογράψει η Περιφέρεια οποιοδήποτε μνημόνιο συνεργασίας να προβλέπεται σε αυτό η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου