Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Αντιπολίτευση με συνέπεια στις αρχές και τον ρόλο μας


Το τελευταίο διάστημα δημοσιεύονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό γραπτό τύπο (και φυσικά αναπαράγονται ως φημολογίες) ότι δήθεν η μείζον αντιπολίτευση του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δεν επιτελεί τον ρόλο της, δεν καταθέτει προτάσεις και δεν ασκεί δριμεία κριτική στην Δημοτική Αρχή.

Η συνεισφορά μας στα δημοτικά πράγματα κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο αποδεικνύεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα των Χωριών. Ένα χρόνο από τις έντονες διαμαρτυρίες τι δικές μας και των Προέδρων, η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε να ακούσει τα Τοπικά Συμβούλια και να αποδεχτεί τις προτάσεις τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012. Επίσης, ενώ στον προϋπολογισμό του 2011, δεν μετέφερε τα υπόλοιπα της ΣΑΤΑ του 2010, φέτος το έπραξε.


Σε τι λοιπόν θα πρέπει να αντιδράσουμε, στην εφαρμογή της προτεινόμενης από εμάς πολιτικής από την Δημοτική Αρχή σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα;

Στους 14 μήνες που βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση έχουμε παρέμβει στα τοπικά πράγματα με πάνω από 50 Δελτία Τύπου, αναλυτικές προτάσεις σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα (με το πολιτικό κόστος που αυτές έχουν) και με 4 ενστάσεις απέναντι στις αντιδημοκρατικές αποφάσεις και πρακτικές της Δημοτικής Αρχής. Δεν αποδεικνύεται καθημερινά ότι η Δημοτική Αρχή σύρεται πίσω από τις πρωτοβουλίες μας; Δεν αναγκάστηκε η Δημοτική Αρχή να μειώσει τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κου Αποστόλου Ψαρρά στο μέσο της θητείας του, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες μας; Μετά την δημόσια παρέμβασή μας, δεν εκδόθηκε πρόσκληση συνεδρίασης της Τουριστική Επιτροπής, παρόλο που έχει να συνεδριάσει τόσους μήνες; Ποια άλλη αντιπολίτευση είναι τόσο ενεργή καθημερινά στο γίγνεσθαι το Δήμου;

Η Δημαρχιακή Θητεία του επικεφαλής μας, και η αυτόδιοικητική εμπειρία του Συνδυασμού και των Στελεχών, του επιβάλλει συγκροτημένες απόψεις και προτάσεις στα μείζονα και όχι κραυγές στα ελάσσονα θέματα της τοπικής επικαιρότητας. Τόσο οι λογικές του ώριμου φρούτου που προκρίνονται από κάποιους (ότι δηλαδή η ανικανότητα και η αναβλητικότητα της Δημοτικής Αρχής αρκεί και δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε) όσο και οι λογικές της άκρατης υποβολής καταγγελιών προκειμένου να βρισκόμαστε στην επικαιρότητα δεν μας βρίσκουν σύμφωνους. Εμείς, θα παρεμβαίνουμε όπου κρίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή λειτουργεί αντίθετα με το κοινό συμφέρον και όφελος, καταθέτοντας προτάσεις χωρίς υπερβολές και πάντα με επιχειρήματα και στοιχεία.

Άλλωστε είμαστε η μόνη αντιπολίτευση Δήμου της οποίας όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν μηνυθεί, για την πολιτική τους δράση, από εργολάβο δημοσίων έργων που τυγχάνει να είναι γιος εν ενεργεία Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας (επισυνάπτουμε την πρώτη σελίδα της μήνυσης).        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου