Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα – Γ. Μαχαιρίδης: Θετικά τα μηνύματα, μεγάλο το ενδιαφέρον των Ρώσων για τα νησιά μας

   Κοινή συνέντευξη τύπου σε ογδόντα περίπου Ρώσους δημοσιογράφους και σε Έλληνες ανταποκριτές παραχώρησαν σήμερα RIA Novosti (Russian International News Agency) της Μόσχας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και κορυφαίοι αξιωματούχοι της χώρας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η αντιπροσωπεία τοπικών παραγόντων από τη Ρόδο στη Ρωσική πρωτεύουσα.  

Στη συνέντευξη συμμετείχαν οι κύριοι V.A. Zhydkikh, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Νεολαίας και Άθλησης, Ivan Savvidis, Βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Georgi Muradov, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αποδήμων και Διεθνούς Συνεργασίας και ο τομεάρχης ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, με την ιδιότητα  του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ρόδου και των άλλων νησιών της Περιφέρειας, τα οποία καθιστούν την περιοχή ιδιαίτερα ελκυστική για τους Ρώσους, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Τα νησιά μας είναι ένας επίγειος παράδεισος, και αυτό το εκτιμά ο Ρώσος, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη θεαματική αύξηση των αφίξεων, ειδικά στη Ρόδο πάνω 60% αυτή τη σεζόν» είπε ο Περιφερειάρχης, ευχαριστώντας «τους πολλούς και καλούς φίλους στη Ρωσία που συνέβαλαν στο να ανοίξουν οι πόρτες και να χτιστεί αυτή η συνεργασία».

Οι προοπτικές είναι πολλές και τα μηνύματα ιδιαίτερα θετικά για το μέλλον, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, που έκανε γνωστό πως μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας, ήδη, προγραμματίζουν για την επόμενη χρονιά κρατήσεις μέχρι και τον Νοέμβριο, προσθέτοντας έτσι στη συνολική προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
ΑΠΟ την πλευρά τους οι Ρώσοι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου μίλησαν με ενθουσιασμό για τη συνειδητή επιλογή, να στραφεί το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα τους προς τη Ρόδο και άλλα νησιά του Αιγαίου.
Επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά το έντονο ενδιαφέρον τους για την περιοχή μας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη μεγάλη σημασία του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου