Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Δήμος Κουμπάρων, Συγγενών και Φίλων»



Ενάμιση μήνα με τα το άνοιγμα του προϋπολογισμού του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, φαίνεται ότι η εποχή των «κουμπάρων» αναβιώνει στα Νησιά μας. Οι αποφάσεις απευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών είναι καθημερινές, οι πληρωμές ημετέρων εργολάβων γίνονται κατά προτεραιότητα, ενώ και τα πρακτικά των επιτροπών αξιολόγησης προσφορών πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων για την εξυπηρέτηση ημετέρων. Πιο συγκεκριμένα: 
1.   Μόνο τον μήνα Αύγουστο δημοσιεύτηκαν στην Δι@ύγεια, από την Δημοτική Αρχή, 31 αποφάσεις απευθείας αναθέσεων έργων και εργασιών συνολικής αξίας 90.316,16€. Αποκορύφωμα της αξιοκρατίας είναι η απόφαση δημάρχου 550 (που συνοδεύεται από το ανάλογο ιδιωτικό συμφωνητικό) όπου ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης αναθέτει στον κουμπάρο του δημοτικό σύμβουλο, αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Ιωάννη Μιχ. Μαργαρίτη την φιλοξενία συμμετεχόντων στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley, ύψους 2020,03€, στο ξενοδοχείο του “Barbouni Hotel”.
2.   Μετά το άνοιγμα του προϋπολογισμού (15/7/2011) και ενώ οι πληρωμές στους προμηθευτές του Δήμου έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ, έχουν εκδοθεί 7 εντάλματα πληρωμής επ’ ονόματι του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αποστόλου Ψαρρά και στενών συγγενικών του προσώπων (υιού και γαμπρού) αξίας 224.988,5€. Τα εντάλματα αυτά αφορούν 5 έργα των πρώην Δήμων Δρυμαλίας και Νάξου, τα οποία, προφανώς, οι επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής έργων (των οποίων προΐσταται ο κ. Απ. Ψαρράς) έκριναν ότι προχωρούν ή ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και επίσπευσαν τις ενταλματοποιήσεις των πληρωμών. Για το καλό του Δήμου μας, ελπίζουμε η ποιότητα αυτών των έργων να είναι ανώτερη από αυτή της Λιμνοδεξαμενής Αριοβέσας Φιλωτίου, η οποία δεν συγκρατεί νερό.
3.   Με την 116/2011 απόφασή της, η Οικονομική Επιτροπή δεν αποδέχεται το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης προσφορών και προχωρά στην απευθείας ανάθεση της μεταφοράς λυματολάσπης και λυμάτων από τον ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα σε αυτόν της Νάξου, προσπαθώντας να μετατρέψει τις επιτροπές αξιολόγησης και την Οικονομική Επιτροπή σε όργανα κατοχύρωσης διαγωνισμών σε ημετέρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου