Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Ολλανδό Πρέσβη – «Δικές μας οι ευθύνες για την κρίση, αλλά και οι Ευρωπαίοι ενώ ήξεραν σιωπούσαν»


Η οικονομική κρίση κυριάρχησε στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τον Ολλανδό πρέσβη κ. Cees van Rij, με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να επισημαίνει μεν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς τη χώρα μας, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι «οι Ευρωπαίοι ήξεραν, αλλά σιωπούσαν».

Ο Περιφερειάρχης περιέγραψε περιεκτικά στον Ολλανδό διπλωμάτη τις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας, αποδίδοντας τις ευθύνες στις πολιτικές ηγεσίες που διαχρονικά υπηρέτησαν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «οι πολίτες δεν είναι φταίχτες για την κατάσταση που επικρατεί».


«Ξέρουμε καλά την κατάσταση και είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια για να βοηθηθεί η Ελλάδα» είπε ο κ. van Rij, προσθέτοντας πως για τα δύσκολα θέματα που έχουν προκύψει απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις.
Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στον τουρισμό, που μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο, διαβεβαιώνοντας πως η Ολλανδία θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη η Πρόξενος της Ολλανδίας στη Ρόδο κα Ανδριάνα Σεβαστάκη και η υπεύθυνη του πολιτικού γραφείου του Ολλανδού πρέσβη κα Νατάσσα Αποστολίδου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε κολακευτικά στην παροικία των Ολλανδών που επέλεξαν να ζήσουν στη Ρόδο, αναφερόμενος στις άριστες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου