Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

«Εθελοντές… εργαζόμενοι καθαριότητας»


Η καταγγελία του Συλλόγου των Υπαλλήλων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων κατέδειξε ότι η Δημοτική Αρχή ανακάλυψε μία νέα σχέση εργασίας, αυτή του «Εθελοντή Εργαζομένου στον Τομέα Καθαριότητας». Η Δημοτική Αρχή, υποσχόμενη πρόσληψη στην επικείμενη Εργολαβία Καθαριότητας, εκμεταλλεύεται την αγωνία εύρεσης εργασίας συμπολιτών μας προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανεπάρκειές της. Τα ερωτήματα είναι εύλογα:


·         Είναι ασφαλισμένα τα οχήματα του Δήμου όταν τα οδηγούν οι συγκεκριμένοι εθελοντές;
·         Οι άνθρωποι αυτοί έχουν λάβει υποσχέσεις για την πληρωμή των μεροκάματων που εκτελούν ως εθελοντές;
·         Θα προσληφθούν, στην συνέχεια, οι άνθρωποι αυτοί είτε στην εργολαβία καθαριότητας είτε ως συμβασιούχοι έργου από τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων;

Προς ενημέρωση του κοινού, αναφέρουμε ότι ο Νόμος για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», με τον οποίο εγκρίθηκαν οι Εργολαβίες Καθαριότητας, δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη στο ΦΕΚ. Επομένως, στην καλύτερη των περιπτώσεων απαιτούνται τουλάχιστον 3 μήνες προκειμένου να εγκατασταθεί Εργολάβος Καθαριότητας στην Νάξο.

Η Δημοτική Αρχή κατέφυγε στην λύση των Εθελοντών στον Τομέα Καθαριότητας καθότι αποδείχτηκε ανίκανη να προχωρήσει με ταχύτητα τις διαδικασίες προκήρυξης των 23 θέσεων οκτάμηνης διάρκειας που έχει εγκρίνει το Υπουργείο για τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. Ενώ, σε όλους τους γειτονικούς Δήμους οι θέσεις αυτές έχουν ήδη προκηρυχθεί, η Δημοτική Αρχή απέστειλε στοιχεία είτε με ελλείψεις είτε λανθασμένα, με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει ακόμη να ολοκληρώσει την διαδικασία και να προκηρύξει τις εγκεκριμένες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου