Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με αντιπροσωπεία της επαρχίας Ανχούι της Κίνας – Γ. Μαχαιρίδης: «Η χώρα μου περνάει μια μεγάλη κρίση και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα»


Την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και τη δεινή θέση που έχει περιέλθει, περιέγραψε σε γενικές γραμμές ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στην αντικυβερνήτη της Επαρχίας Ανχούι της Κίνας κα Χούα Ζιανχούι, που επισκέπτεται σήμερα τη Ρόδο, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας, προερχόμενη από τη Ρώμη και κατευθυνόμενη προς την Ελβετία.

Θέλοντας να της εξηγήσει τους λόγους της γενικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που βίωσαν και αυτοί στη Ρόδο, ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως «η χώρα μου περνάει μια σοβαρή οικονομική κρίση και καταβάλλεται μια μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

«Για την κατάσταση αυτή δεν φταίνε πάντα οι άλλοι – συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης – φταίμε κι εμείς. Μόνοι μας λοιπόν πρέπει να τα βγάλουμε πέρα και να βρούμε τις λύσεις».

Η κα Ζιανχούι κατανόησε ως φυσιολογική και αναμενόμενη την ανάγκη των πολιτών να διαμαρτυρούν «από τη στιγμή – όπως είπε - που το έθνος σας αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα», εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση.


Υπογραφή
συμφώνου

Στην εθιμοτυπική συνάντηση, στην οποία συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού και στελέχη της Περιφέρειας Ανχούι, όπως και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, επαναβεβαιώθηκε η αμοιβαία θέληση για στενότερη συνεργασία σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο, κάτι που έγινε και στις προηγούμενες επισκέψεις  στη Ρόδο άλλων αντιπροσωπειών και κορυφαίων αξιωματούχων της Κίνας.


Προκειμένου μάλιστα να επικυρωθεί η σχέση φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπεγράφη σχετικό σύμφωνο από την αντιπεριφερειάρχη Δέσποινα Διακοσταυριανού και τον διευθυντή Διεθνών Σχέσεων της Επαρχίας Ανχούι Ζανγκ Ζιάν.

Η αντικυβερνήτης απηύθυνε πρόσκληση προς τον Περιφερειάρχη και την κα Διακοσταυριανού να επισκεφθούν την Κίνα, ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και ανταλλαγή απόψεων, ώστε να προγραμματιστούν οργανωμένες επισκέψεις στη Ρόδο, αλλά και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, γκρουπ τουριστών από την επαρχία Ανχούι, της οποίας ο πληθυσμός ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια κατοίκους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μαχαιρίδης περιέγραψε τα στοιχεία που συνθέτουν  τη γεωγραφική, τουριστική και πολιτιστική ταυτότητα της Περιφέρειας και τα χαρακτηριστικά που την κάνουν ξεχωριστή, με την κα Δέσποινα Διακοσταυριανού να σημειώνει τη μοναδικότητα κάθε ενός από τα σαράντα οκτώ κατοικημένα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε την κα Ζιανχούι για το συνεχές ενδιαφέρον της Επαρχίας της, απηύθυνε πρόσκληση προς τους συμπατριώτες της να επισκεφθούν τα νησιά μας «κάνοντας ένα ταξίδι συναρπαστικό, που θα τους μείνει αξέχαστο», όπως είπε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου