Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

«Ανασχηματισμός κομματικών σκοπιμοτήτων και περιορισμένου χρόνου» «Το κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώνει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο ότι η νέα κυβέρνηση κινείται πλέον στον αστερισμό των εκλογών με ταυτόχρονη διασφάλιση κομματικών ισορροπιών.
Τα γεγονότα που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, ανεξαρτητοποιήσεις και παραιτήσεις βουλευτών της κυβέρνησης, αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής και του ίδιου του πρωθυπουργού από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν συνθήκες αποσταθεροποίησης και ακυβερνησίας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αμφισβήτησης και απελπισίας, ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε έναν ανασχηματισμό ανάγκης και πολιτικής διαφυγής, που όμως δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από την παράταση –για λίγο ακόμη- της παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.
Για μια φορά ακόμη, η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η Ελλάδα, η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στην εθνική συνεννόηση και επέλεξε να παραμείνει προσκολλημένη στην ίδια αποτυχημένη οικονομική πολιτική με τα τόσα αδιέξοδα και τις χαμένες θυσίες του ελληνικού λαού.
Η χώρα, όμως, έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα διαθέτει την πολιτική βούληση να επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο και να προωθήσει εναλλακτικές πολιτικές που θα την οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.
Πολιτικές, που θα έχουν ως γνώμονα τη δημιουργία της ανάπτυξης και την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.
Πολιτικές, που θα επαναφέρουν τη χαμένη αισιοδοξία και αξιοπρέπεια στην Ελλάδα και στους Έλληνες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου