Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Επιστολή – πρόσκληση της κας Δ. Διακοσταυριανού προς τους δημάρχους Νοτίου Αιγαίο για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα


Την εκδήλωση ενδιαφέροντος, την ενεργό συμμετοχή και τη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ζητεί από όλους τους δημάρχους, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπεγράφη με το Υπουργείο Εργασίας.
Από την κα Διακοσταυριανού, μάλιστα, υπογραμμίζονται τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί, γεγονός που καθιστά αναγκαία την έγκαιρη κατάθεση προτάσεων από τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου.
Αναλυτικά στην επιστολή της, η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,

         Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το πλαίσιο καθώς και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου ο Δήμος σας να εμπλακεί στην υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Yπουργείου Eργασίας, τα οποία  θα προκηρυχθούν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
         Για αυτό, όπως γνωρίζετε, στις 28 Απριλίου υπογράφηκε στη Ρόδο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας με την Υπουργό Εργασίας και τώρα αναμένουμε να προβεί το υπουργείο στις απαιτούμενες διοικητικές πράξεις εκχώρησης, προκειμένου η ΕΔΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου να προκηρύξει το πρόγραμμα.

         Καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν και με το δεδομένο πως όλη αυτή η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα πάντα με τις εξαγγελίες της Υπουργού, εμείς, ως Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, κρίναμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα, ούτως ώστε και εσείς με τη σειρά σας να δείτε εάν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
         Για το λόγο αυτό ως αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, μαζί με τη συνάδελφο μου, κα Λίτσα Φτακλάκη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων, περιφερειακών θεσμών και διεθνών συνεργασιών, έχουμε προβεί σε μια σειρά ενεργειών για την ενημέρωση σας.

         Σε πρώτη φάση σας αποστέλλουμε μαζί με αυτή την  επιστολή: α) ένα σύντομο ενημερωτικό κείμενο σχετικά με τη λογική και τις προτεραιότητες του προγράμματος β) τη σχετική ΚΥΑ, και γ) ένα κείμενο εργασίας με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να προετοιμαστείτε έγκαιρα για τη συμμετοχή σας σε αυτά τα Προγράμματα.

         Σε δεύτερη φάση θα διοργανώσουμε συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή  στελεχών  του υπουργείου και της διαχειριστικής αρχής, προκειμένου να ενημερωθείτε σε πρώτο πρόσωπο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και να βοηθηθείτε ως προς το σχεδιασμό του Σχεδίου Δράσης σας.  Μόλις οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες με τα στελέχη του υπουργείου θα σας αποστείλουμε σχετική πρόσκληση.
         Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τόσο εγώ όσο και η συνάδελφος μου, η κα Λίτσα Φτακλάκη αλλά και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της ΕΔΑ θα είναι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση και στήριξη.
         Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα προγράμματα που κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Θεωρούμε υποχρέωση μας τη στήριξη δράσεων και προγραμμάτων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη ενεργητικών πολιτικών για τους ανέργους της περιοχής μας.

         Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου