Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

“Πράσινο φως” για το πλωτό πολυϊατρείο, θετικές εξελίξεις για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ


Με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση συναντήθηκε σήμερα το πρωί  στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος έθεσε εκ νέου το θέμα της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαληνός” της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας λειτουργεί και το πλωτό πολυϊατρείο («Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας»).


Από τον κ. Ραγκούση έγινε αποδεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη, και με  ειδική τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση θα δίνεται η δυνατότητα στο πλωτό πολυϊατρείο της Περιφέρειας να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής στα μικρά νησιά και δεν θα περιορίζεται στην εκτέλεση εξειδικευμένου κοινωνικού έργου, όπως προβλέπει ο νόμος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (Καλλικράτης) για τις Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες της Περιφέρειας.

Επίσης, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νίκος Ζωίδης, σε επαφή που είχαν με τον πρόεδρο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) Δημήτριο Μαρζάβα, αφού ζήτησαν εξηγήσεις για την καθυστέρηση που παρατηρείται και τη διαιώνιση της εκκρεμότητας που αφορά στην κατασκευή του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο, απέσπασαν τη διαβεβαίωση, ότι μέχρι τις 23 Μαΐου θα έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια πώλησης της έκτασης στη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου