Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

«Περί αρίστης οργάνωσης του Δήμου…»



 Δελτίο τύπου της "Συμπαράταξης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων"
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Μαΐου, και ποιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια συζήτησης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου για το 2011, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι η οργάνωση της Νέας Δημοτικής Αρχής είναι «αρίστη». Την ίδια στιγμή, ο έτερος αρμόδιος Αντιδήμαρχος προέβαινε σε προφορικές αλλαγές επί του Τεχνικού Προγράμματος και ζητούσε την διακοπή της συνεδρίασης για να φωτοτυπηθούν έγγραφα που ο άριστα οργανωμένος Δήμος μας δεν είχε συμπεριλάβει στους φακέλους των Δημοτικών Συμβούλων! Η διαδικασία, δε, ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος, με τις διαμαρτυρίες των Προέδρων των Κοινοτήτων και τις αλλαγές την τελευταία στιγμή, κατέδειξαν την προχειρότητα με την οποία ήρθε ένα τόσο σημαντικό θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή, μάλιστα, απέρριψε την πρόταση του Επικεφαλής της Παράταξής μας, που έτυχε της αποδοχής σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, για την αναβολή του θέματος και συζήτησής του σε μία κατεπείγουσα συνεδρίαση τις αμέσως επόμενες ημέρες.


Προκειμένου να αποδειχτεί η «αρίστη» λειτουργία της Νέας Δημοτικής Αρχής, καταθέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:
1.   Έχει ξεκινήσει η διαδικασία της «Απογραφής Έναρξης του Νέου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» από ορκωτούς λογιστές;
2.   Η Επιτροπή για τον «Καθορισμό της διαδικασίας, του τρόπου και της αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των δήμων που συνιστώνται με τις διατάξεις του Καλλικράτη» (απόφαση 74445 του Υπουργείου Εσωτερικών) έχει ολοκληρώσει το έργο της;
3.   Έχει ολοκληρωθεί η αποτύπωση της οικονομικής θέσης του τέως Δήμου Δρυμαλίας, και αν ναι, γιατί δεν έχει έρθει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έχει ζητήσει επανειλημμένα ο τέως Δήμαρχος Δρυμαλίας;

Οι ρητορικές αυτές ερωτήσεις καταδεικνύουν την «αρίστη» οργάνωση της Νέας Δημοτικής Αρχής και το πόσος χρόνος απαιτείται ακόμη προκειμένου να έρθει προς ψήφιση ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2011. Σημειώνεται ότι, η πλειοψηφία των Δήμων και Περιφερειών της Χώρας έχουν ψηφίσει Προϋπολογισμό πριν την 31η Μαρτίου 2011 (όπως ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κ.α.). Οι φωνές, οι εντάσεις και τα ξεσπάσματα, εναντίον Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης και Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, δεν μπορούν να σκεπάσουν την έλλειψη οργάνωσης και την μη τήρηση των στοιχειωδών χρονοδιαγραμμάτων που έχει ορίσει το Υπουργείο Εσωτερικών, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Καταδικάζουμε την επίθεση του Αντιδημάρχου κ. Απόστολου Ψαρρά εναντίον του Δημοτικού μας Συμβούλου κ. Στάθη Αγγελή και των Προέδρων των Μελάνων κ. Σταύρου Κουτελιέρη και Κορώνου κ. Νίκου Χουζούρη, ενώ δεν κατανοούμε τι εννοούσε ο Αντιδήμαρχος με την έκφραση «…εσύ και δυο-τρεις άλλοι ζημιώνετε τις Κοινότητές σας». Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι διεκδικήσεις των Προέδρων για τις Κοινότητές τους δεν τους κατατάσσουν σε αρεστούς και μη, με ανάλογες επιπτώσεις στις χρηματοδοτήσεις των Κοινοτήτων.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου