Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές στην Περιφέρεια, παρουσία της Υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων


Με τον πρύτανη Πάρι Τσάρτα και μέλη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου συναντήθηκαν σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο δήμαρχος Στάθης
Κουσουρνάς, παρουσία της Υφυπουργού
Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και
Αλιείας Ελπίδας Τσουρή (εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Ζωίδη.

Κατά τη συνάντηση έγινε αλληλοενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συνεργασία του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος με την Περιφέρεια και τους Δήμους, η οποία θα υλοποιηθεί μέσα από προγραμματικές συμβάσεις, ανοικτές διαλέξεις και την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε τομείς δράσεις της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε να υπάρξουν συνέργειες σε επίπεδο Περιφέρειας, κυρίως σε δράσεις περιβαλλοντικού, εκπαιδευτικού και τουριστικού χαρακτήρα, αλλά και για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα των νησιών μας, για το οποίο οι ιδέες και οι προτάσεις του Πανεπιστημίου θα είναι σίγουρα χρήσιμες, όπως επισημάνθηκε.

Η συνεργασία θα εξελίσσεται με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας, με τους κ. Μαχαιρίδη και Κουσουρνά να τίθενται στη διάθεση των πρυτανικών αρχών προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να συνδράμει το έργο τους.

Τέλος, και στη σημερινή συνάντηση τέθηκε το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου, με την υπουργό να ενημερώνεται αναλυτικά για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ώστε να αποκατασταθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις και ταυτόχρονα να αναζητηθούν ακίνητα για τη στέγαση Σχολών.

«Είναι σημαντικό ότι το Πανεπιστήμιό μας ανοίγεται στην κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, που προανήγγειλε νέα συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές, ώστε να εξειδικευτούν τα πεδία συνεργασίας που θα υλοποιηθούν μέσα από προγραμματικές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου