Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο "Καλλικράτης" φέρνει προβλήματα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
του Σύμβουλου Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας
Γιάννη Κορρέ
   Έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες που ανέλαβαν η καινούργια Δημοτική Αρχή και τα Τοπικά Συμβούλια. Η εφαρμογή του Καλλικράτη, με την σύμπραξη των άλλων παρατάξεων , έχει φέρει τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις στα χωριά, που εμείς σαν παράταξη είχαμε επισημάνει πριν τις εκλογές.
 Στο Τοπικό Συμβούλιο έχουμε πάρει αποφάσεις για σημαντικά θέματα (αποχετευτικό, καθαριότητα, διαχείριση υδάτινων πόρων και πολλά άλλα), στις οποίες δεν έχουμε καμία εξέλιξη. 
   Σε επανειλημμένο  αίτημά μου προς τον πρόεδρο κ. Ιάκωβο Μπαρδή να ζητήσει εγγράφως  τις εξελίξεις για τις αποφάσεις, όπως είναι υποχρεωμένη να δώσει η Δημ. Αρχή σε ένα μήνα από την κατάθεσή τους στο Δήμο, δεν το έκανε.
    Επίσης του ζήτησα, να καλέσει λαϊκή συνέλευση (που ήταν και επιθυμία των φορέων του χωριού), πριν την κατάρτιση  του τεχνικού προγράμματος ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα και να αναδειχθούν με την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, αλλά αρνήθηκε κατηγορηματικά. Πραγματοποιήθηκε μόνο μια συνάντηση με τους φορείς του χωριού ύστερα από δική μου πρωτοβουλία.
   Στο πλαίσιο της περιοδείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χωριά, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τη Δημοτική Σύμβουλο, Ευδοκία Ψαρρά σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο στις 9 του Απρίλη του ζητήθηκε να στηρίξει το αίτημα μας για να γίνει Δημοτικό Συμβούλιο για προβλήματα που αφορούν την ορεινή Νάξο (αποχετευτικό κ. ά), αλλά η απάντησή του ήταν αρνητική.
   Στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση του τεχνικού  προγράμματος, ο πρόεδρος ψήφισε το <<κουτσουρεμένο>> από τη Δημοτική Αρχή τεχνικό πρόγραμμα που είχαμε καταρτίσει, με αποτέλεσμα τα λίγα έργα που είχαμε εντάξει σε αυτό, να μη μπορούν να υλοποιηθούν με αυτές τις χρηματοδοτήσεις. 
   Βέβαια οι κινήσεις αυτές του προέδρου εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική των παρατάξεων που στηρίζουν τον Καλλικράτη, και θέλουν τον κόσμο σε αδράνεια, χωρίς να λαμβάνει μέρος στις αποφάσεις και να καθορίζει την τύχη του μόνος του.
   Συμβάλλουν οι εκπρόσωποι αυτών των παρατάξεων ώστε να μη θιχτούν οι αρμόδιοι για τη λύση των προβλημάτων που βασανίζουν τα χωριά οδηγώντας τα στην τελική ερήμωση τους.
 Καλώ τους φορείς και την τοπική κοινωνία να δραστηριοποιηθούν, να πιέσουν για να πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση ώστε να πάρουμε αποφάσεις για να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα.  
                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου