Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Επιτροπή της ΠΝΑ



Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη και με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών παραγόντων συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Επιτροπή ενέκρινε την αναμόρφωση του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας με βάση τα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψιν τις μειώσεις των διατιθέμενων πόρων (ΚΑΠ) κατά 15%, όπως προβλέπεται από την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.


Όπως διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχη παρά τις σημαντικές αυτές μειώσεις “έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που χρειάζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που συνεπάγεται η μείωση των πόρων”.

Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πως η εξυγίανση και η εξοικονόμηση πόρων, που έγινε στους τομείς των δαπανών, των λειτουργικών εξόδων και των προμηθειών, δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσει εύρυθμα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρά τη δραστική μείωση.


Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, “ο προϋπολογισμός του 2011 καθόρισε τον προϋπολογισμό του 2012 και μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να αποφύγουμε δυσλειτουργίες, παρά τη μείωση των πόρων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου