Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κο Ευάγγελο Βενιζέλο, με κοινοποίηση στους Βουλευτές του Νομού και το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με θέμα τους ‘’Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου’’, έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου



Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας  αναφέρει τα εξής :

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας, για την μη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. κατά 30% που ισχύουν στο νησιωτικό χώρο, πληροφορούμεθα ότι στο πλαίσιο της νέας δανειακής σύμβασης προωθείται το μέτρο της κατάργησης του προαναφερόμενου οικονομικού πλεονεκτήματος για τα νησιά μας.

Σε μια δυσμενή για την χώρα μας οικονομική περίοδο, με το εισόδημα των πολιτών της να εξανεμίζεται καθημερινά, τα Νησιά του Αιγαίου, ο πυλώνας της τουριστικής μας οικονομίας, και ιδιαίτερα οι Κυκλάδες με τους δυο από τους πλέον προσφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, αγωνιούν σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις τις οποίες θα έχει η περαιτέρω αύξηση του κόστους διαβίωσης και παροχής υπηρεσιών στο νησιωτικό χώρο.
Η σημερινή διεθνής συγκυρία προσφέρεται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην πατρίδας μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία μας και κατ΄ επέκταση την Εθνική μας οικονομίας.  Η «πρόθεσή» σας για αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. στα νησιά μας θα  εξανεμίσει αυτή την ευκαιρία αφού τα διάφορα τουριστικά πακέτα δεν θα είναι πλέον ανταγωνιστικά με αυτά των άλλων γειτόνων μας. 
Αντίθετα θα προτείναμε να υπάρξει μείωση των συντελεστών του Φ.Π.Α. και σε άλλες υπηρεσίες οι οποίες παρέχονται στα νησιά, όπως είναι οι ακτοπλοϊκές. Με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα, μεγεθύνεται η τοπική ανάπτυξη, βελτιώνεται το εισόδημα των κατοίκων και αυξάνονται τα έσοδα του κράτους. Το μέτρο της αύξησης του Φ.Π.Α. θα αυξήσει περαιτέρω το δυσβάσταχτο πλέον κόστος διαβίωσης στο νησιωτικό χώρο. Δεν υπάρχει καμία οικονομική, πολιτική, αλλά και εθνική λογική στην εφαρμογή τέτοιων αντιοικονομικών πολιτικών.
Προσδοκάμε ότι δεν θα δεχθείτε επ΄ ουδενί ένα τέτοιο οικονομικό μέτρο, σας καλούμε στη χάραξη πολιτικής με μέτρα που θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας των νησιών μας προς όφελος της εθνικής οικονομίας.  Η συνέχιση της πολιτικής με την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων περικοπή των εισοδημάτων και αύξησης των φόρων θα οδηγήσει σε αδιέξοδο».                                     
                        Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου