Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

«Η ‘Μητέρα-πατρίδα’ σε ρόλο κακιάς Μητριάς»


Απαράδεκτο θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Κάθε δεδομένο στην εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού ανατρέπει το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων. Αφού πρώτα έπληξε τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα ελληνικά σχολεία ή τάξεις ελληνικών στην αλλοδαπή αυξάνοντας τη φορολογία στα επιμίσθιά τους, τώρα πλήττει και τους μαθητές προχωρώντας ουσιαστικά στο κλείσιμο των σχολείων αυτών. Με την  κίνηση αυτή δε λοιδορεί μόνο τις ελληνικές κοινότητες, τους εκπαιδευτικούς κι εν τέλει τους νέους Έλληνες, αλλά και ανατρέπει βίαια τη ζωή χιλιάδων μαθητών της διασποράς που θα βρεθούν υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν απότομα σε τελείως διαφορετικά εκπαιδευτικά δεδομένα.
Το υπουργείο φαίνεται να «ξεχνά» ότι είναι συνταγματική υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας η δημόσια εκπαίδευση για κάθε Έλληνα εντός κι εκτός Ελλάδας. Ξεχνά ότι οι όποιες στρεβλώσεις στο δίκτυο ελληνικών σχολείων, τάξεων και προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής είναι δικό του δημιούργημα.
Η Ελλάδα των δεκαετιών του 1950 και του 1960 άνοιξε διάπλατες τις πόρτες της μετανάστευσης, καθιστώντας εκατομμύρια  Έλληνες αποπαίδια της. Σήμερα επαναφέρει στις μνήμες των παλαιοτέρων πόσο το ‘κράτος’ πονάει τους πολίτες του. Παράλληλα μπολιάζει τη νέα γενιά των Ελλήνων του εξωτερικού με αρνητικά συναισθήματα δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της ‘κακιάς μητριάς’.
Για όλους όσοι διατράνωναν μέχρι τώρα τα περί ‘ανθού της νεότητας’ περί ‘των νέων ως το μέλλον’, περί «ελληνικού λόμπι’   ή περί των ‘εκατομμυρίων Ελλήνων της διασποράς’ απλώς τους υπενθυμίζουμε τις συνταγματικές τους υποχρεώσεις.  
                                                                                         Η Θεματική Ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου