Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καταγγελία από την ΠΕΚΙΝ για νέους τραμπουκισμούς

Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κάποιοι θρασύδειλοι που νομίζουν ότι το Αλυκό είναι τσιφλίκι τους. Οι εγκληματικές επιθέσεις με πέτρες κατά ελλήνων και ξένων τουριστών στην περιοχή, οι κλοπές και οι καταστροφές τεντών και πραγμάτων των επισκεπτών που μας αναφέρονται σε σχεδόν καθημερινή βάση δείχνουν την επικινδυνότητα της κατάστασης που έχει ξεφύγει από τα όρια ενώ οι επιθέσεις με δυναμιτάκια ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΛΛΑ ΘΕΤΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

 Μετά λοιπόν τις προ μηνός επιθέσεις σε τροχοσπιτάδες, το βράδι της Κυριακής στις 17/7 με οργανωμένο σχέδιο ξήλωσαν περί τις 10 τέντες για τον ήλιο που είχαν τοποθετήσει ξένοι τουρίστες στην παραλία Χαβάη του Αλυκού (παρεμπιπτόντως πρόκειται για επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή 15-20 χρόνια και μένουν σε δωμάτια) τις οποίες και έκλεψαν με ημιφορτηγάκι!!!
 Το επόμενο βράδι στις 18/7 κατά τις 2.30 τη νύχτα επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και δυναμιτάκια σε δυο ανθρώπους που κοιμούνταν στην παραλία, με μαχαίρια έσκισαν ρούχα και πετσέτες, κατέστρεψαν αντικείμενα όπως κασετοφωνάκι και ψάθες και έκλεψαν ακόμα μια τέντα βρίζοντας χυδαία και απειλώντας.
 Ορισμένοι από τους παθόντες μάλιστα είναι διατεθειμένοι να κάνουν μηνύσεις για αυτά που υπέστησαν αν και, ειδικά οι ξένοι, με την προοπτική ότι πρέπει να ταξιδεύουν κάθε φορά στο νησί για τη νομική διαδικασία, είναι πιθανόν να μην το κάνουν καν.
 Αυτές οι τραμπούκικες επιθέσεις -από τη συστηματικότητά τους και μόνο- φαίνεται πως δεν είναι τυχαίες και στόχος τους δεν είναι μόνο οι ελεύθεροι κατασκηνωτές αλλά όλοι όσοι επιθυμούν να χαρούν τη φύση και τις παραλίες ελεύθερα. Τα ακραία αυτά φαινόμενα, που παίρνουν εγκληματικές διαστάσεις, από ότι φαίνεται εντάσσονται σε κάποιο γενικότερο σχέδιο για να αλλάξει η φυσιογνωμία της περιοχής και έχουν εκτραφεί ίσως και με την ανοχή των δημοτικών αρχών.
 Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση με το μένος αυτών των θρασύδειλων, αφενός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος είναι πολύ μεγάλος και αφετέρου, μπορεί να θρηνήσουμε και θύματα όπως με την πρόσφατη δολοφονία τουρίστα από ταξιτζή στη Ζάκυνθο.

Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου