Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΚΑΝΑ


Συνάντηση με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, κα Μένη Μαλλιώρη, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναδιοργάνωση του κέντρου πρόληψηςΘησέας Κυκλάδων”.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη για διαφορετική προσέγγιση στη λειτουργία της μονάδας στα νησιά, έτσι ώστε να επεκταθεί το πρόγραμμα πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών τόσο σε περισσότερους αποδέκτες -γονείς και παιδιά- όσο και σε περισσότερα νησιά.

“Απαιτείται διαφορετική προσέγγιση της λειτουργίας του φορέα έτσι ώστε να καταφέρουν να πολλαπλασιαστούν οι ωφελούμενοι από την παρέμβαση πρόληψης”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι αναγκαίο να παρέμβουμε αποτελεσματικά στο ζήτημα των εξαρτησιογόνων ουσιών.
 Π
Ο κ. Πουσσαίος επανέφερε την πρόταση για τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας, στην οποία να συμμετέχουν και ειδικοί εθελοντές συνεργάτες, όπως παιδαγωγοί, κοινωνιολόγοι κ.ά., ενώ τόνισε την ανάγκη διεύρυνσης και αξιοποίησης συνεργασιών με επιστημονικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται σε τομείς της ψυχικής υγείας. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "Θησέας Κυκλάδων", την επιστημονική εποπτεία της οποίας έχει ο ΟΚΑΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου