Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση Συλλόγων Κωμιακής

 Σήμερα 18/7/2011 συνεδρίασαν από κοινού ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας Νάξου με σκοπό να συζητηθεί το θέμα των εξελίξεων στον τομέα της υγείας.
 Το θέμα του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου είναι ζωτικής σημασίας . Ένα ευαίσθητο θέμα που αφορά τόσο την ήδη υποβαθμισμένη ορεινή Νάξο αλλά και γενικότερα όλο το Νησί που με την συγχώνευση του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου, με την ανύπαρκτη στελέχωση και υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων μειώνονται επιπλέον οι έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένες παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τη ζωή των Ναξιωτών.

 Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής και το Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας Νάξου με κοινή απόφαση τάσσονται αντίθετοι στη συγχώνευση του Γ.Ν. - Κ.Υ. Νάξου και στην υποβάθμιση των παροχών υγείας του νησιού μας.
Επίσης στηρίζουμε την απόφαση του αγροτικού γιατρού Κωμιακής να αρνηθεί να καλύψει και τις ανάγκες σε άλλο χωριό. Ο Γιατρός καλύπτει τα χωριά της Μέσης, και της Κωμιακής με τη μεγάλη έκταση, τους πολλούς οικισμούς και την περιοχή του Απόλλωνα που ειδικά στην τουριστική περίοδο η ανάγκες είναι αυξημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου