Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Επί τάπητος το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στο Νότιο Αιγαίο, παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργασία του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη με στελέχη της Περιφέρειας


 
Ευρεία τεχνική συνάντηση, με θέμα «Επιτάχυνση υλοποίησης των έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 στο Νότιο Αιγαίο» - αντιμετώπιση θεμάτων προσαρμογής στον Καλλικράτη και θεμάτων χρηματοδότησης των έργων», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 10 το πρωί,  στην αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» του Πνευματικού Κέντρου της Ερμούπολης.

Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα είναι:


·       Η παρουσίαση της πορείας υλοποίησης και των στόχων του Ε.Π. Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 που αντιστοιχούν στο Νότιο Αιγαίο.
·       Θέματα διαχείρισης και επιτάχυνσης του Προγράμματος σε σχέση με τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η αιρετή Περιφέρεια.
·       Θέματα που σχετίζονται με την εκτέλεση των συγχρηματοδοτούμενων έργων από την Περιφέρεια, τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, μετά τις αλλαγές του Προγράμματος «Καλλικράτης».
·       Η χρηματοδότηση των έργων και η διενέργεια των πληρωμών.
·       Η έγκριση και χρηματοδότηση των έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και η διενέργεια των πληρωμών.

Στη συνάντηση, εκτός του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτη Χατζημιχάλη, του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και στελεχών της περιφερειακής αρχής, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της ΥΠΕ, της Αρχαιολογίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε και άλλοι.

Εν όψει της κρίσιμης αυτής σύσκεψης, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης είχε χθες (Δευτέρα) στη Ρόδο συνάντηση εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, από τους οποίους ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των έργων που είναι σε εξέλιξη, θέτοντας παράλληλα διάφορα θέματα τεχνικής φύσεως για άλλα υπό ένταξη έργα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου