Τρίτη 17 Μαΐου 2011

O Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων " Φιλοξενία" απέστειλε την συννημένη επιστολή πρός τους τοπικούς Βουλευτές κκ Παναγιώτη Ρήγα, Γιώργο Παπαμανώλη και Ιωάννη Βρούτση καθώς και στον Διοικητή του ΟΑΕΕ (μέσω της Ομοσπονδίας ΠΟΕΣΕ) σχετικά με την υποχρεωτική ασφάλιση των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ


        Σας  ενημερώνουμε  ότι μέχρι πρόσφατα σε οικισμούς  κάτω των 2000 κατοίκων  (πχ Άγιος Προκόπιος- Αγία Άννα – Απόλλωνας – Απείρανθος – Φιλώτι- Μικρές Κυκλάδες κλπ.) δεν ήταν υποχρεωτική η ασφάλιση των επαγγελματιών  στο ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ σήμερα).  Οι επαγγελματίες που ασκούν τις δραστηριότητες της Μαζικής Εστίασης (Εστιατόρια, Καφετέριες, Μπαρ) και άλλες συναφείς ή παρεμφερείς δραστηριότητες  ασφαλίζονταν στον ΟΓΑ στο ΤΑΝΠΥ κ.α. 

  Πριν λίγο καιρό ο ΟΑΕΕ ειδοποίησε τους επαγγελματίες ότι είναι υποχρεωτική η ασφάλιση  στον νέο Οργανισμό. Σύμφωνα μ’ αυτήν  απαιτείται και η καταβολή των ασφαλίστρων της προηγούμενης πενταετίας αναδρομικά. Στο απαιτητό αυτό ποσό συμπεριλαμβάνεται εκτός από το κόστος  της συνταξιοδοτικής εισφοράς και το κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ( που αποτελεί  το 1/3 της απαιτητής οφειλής)!!!
Στην  άδικη αυτή απόφαση του ΟΑΕΕ για τους επαγγελματίες έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
·         Δεν τίθεται θέμα αναδρομικής υπαγωγής  ασφάλισης των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ αφού εκ’ των πραγμάτων δεν παρασχέθηκε σε αυτούς καμία παροχή από την ασφάλιση αυτή καθώς  όλο αυτό  το χρονικό διάστημα και μέχρι σήμερα παρέμειναν στην ασφάλιση άλλων ασφαλιστικών φορέων (ΟΓΑ κα)

·         Οι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι για την αναδρομική καταβολή εισφορών για την συνταξιοδότησή τους αφού για το παρελθόν χρονικό διάστημα ήταν ασφαλισμένοι σε κύριους ασφαλιστικούς φορείς.






·         Σε καμία περίπτωση οι επαγγελματίες δεν είναι υποχρεωμένοι για την αναδρομική καταβολή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της οποίας, δεν έκαναν χρήση ποτέ αφού πλήρωναν  και έκαναν χρήση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άλλων φορέων και όχι του ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ.


Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω :

Ζητάμε την συμβολή και άμεση παρέμβασή  σας προς κάθε κατεύθυνση ώστε να  απαλλάξετε τους επαγγελματίες απ’ αυτήν την άδικη  και δυσβάσταχτη (ειδικότερα τις μέρες που διανύουμε)  απαίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου