Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Οι Κυκλάδες εκπέμπουν SOS καθώς βουλιάζουν στο πέλαγος της αδιαφορίας και των σκουπιδιών


Δελτίο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση

 «Η πρωτόγνωρη κυβερνητική αδιαφορία και η νεοεισαγόμενη γραφειοκρατία, οδηγούν τις Κυκλάδες και τον τουρισμό μας σε αδιέξοδο.
Την ώρα που έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος και τα νησιά μας μάχονται για να κερδίσουν το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, η κυβέρνηση όχι μόνο ολιγωρεί, αλλά στήνει και νέα γραφειοκρατικά αναχώματα. 
Η κατάσταση που βιώνουν σήμερα τα νησιά μας, με τα σκουπίδια να τα «πνίγουν», δεν έχει προηγούμενο.
Η κωλυσιεργία, η έλλειψη του απαραίτητου συντονισμού και της αναγκαίας αποφασιστικότητας, για την ταχύτερη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας, έχουν οδηγήσει τις δημοτικές αρχές, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους κατοίκους σε απόγνωση.
Σήμερα, η αποκομιδή των σκουπιδιών στα περισσότερα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων υλοποιείται αποσπασματικά και βασίζεται στο φιλότιμο και στον εθελοντισμό κατοίκων και δημοτικών αρχών.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση των κατοίκων, οι οποίοι βλέπουν από τη μια τα σκουπίδια να συσσωρεύονται και από την άλλη την πολιτεία να αγνοεί προκλητικά τις έντονες και συνεχείς εκκλήσεις των δημοτικών αρχών, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.
Νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Άνδρος κ.α., εκπέμπουν ΣΟΣ εδώ και πολύ καιρό προς την ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς μέρα με τη μέρα το πρόβλημα με τα σκουπίδια γίνεται οξύτερο και η κατάσταση ανεξέλεγκτη.
Η ζημιά που προκαλείται από αυτή την εικόνα, στο τουριστικό προϊόν της χώρας μας, είναι ανεπανόρθωτη.
Επιτέλους, καλή είναι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, καλή είναι η επικοινωνιακή διαχείριση αλλά προηγείται η αντιμετώπιση και λύση σε προβλήματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι αυτό της καθαριότητας και της αποκομιδής των σκουπιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου