Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αισθητή η παρουσία του Νότιου Αιγαίου στο «2ο Agro Quality Festival»


Τα εύσημα και τον θαυμασμό των επισκεπτών του «2ου Agro Quality Festival», που πραγματοποιήθηκε στην «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι στις 13, 14 και 15 Μαΐου του 2011, απέσπασε η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου τα προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις των νησιών μας προβλήθηκαν οργανωμένα σε ένα ευρύ κοινό.
Στο Φεστιβάλ, όπου παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, συνοδευόμενος από τον ειδικό του σύμβουλο Αντώνη Κολιάδη, επιβεβαιώθηκε και αναγνωρίστηκε η ποιότητα της ντόπιας παραγωγής, με Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ενώσεις της Περιφέρειάς μας να αναδεικνύουν ό, τι ποιοτικότερο διαθέτει ο τόπος.

Το περίπτερο με τα τοπικά μας προϊόντα επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, οι υφυπουργοί Παναγιώτης Ρήγας και Μιλένα Αποστολάκη, όπως και η βουλευτής Επικρατείας, πρέσβειρα του επώνυμου Ελληνικού κρασιού, Μάγια Τσόκλη, η οποία έπλεξε το εγκώμιο των παραγωγών του Νοτίου Αιγαίου, δοκιμάζοντας τα προϊόντα τους.

Κατά κοινή ομολογία, η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκάλεσε αίσθηση, γεγονός που, σύμφωνα με τον κ. Παμπάκα, «δικαιώνει  τον κόπο των ντόπιων παραγωγών, αλλά και τις πρωτοβουλίες μας για την ανάδειξη και εδραίωση των τοπικών μας προϊόντων στην αγορά και στη συνείδηση του καταναλωτή». Χαρακτήρισε δε τη συγκεκριμένη παρουσία, ως προπομπό και ένα ακόμα βήμα για να δημιουργηθεί και να προωθηθεί το «Καλάθι του Αιγαίου».

Ο κ. Παμπάκας συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, που ήταν μια ευκαιρία συνεύρεσης των παραγωγών μας και περαιτέρω προσέγγισης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ευχαρίστησε επίσης την Ομάδα «Αρχιπέλαγος» και τους φοιτητές της Νάξου και της Λέρου, που προσέθεσαν στη συμμετοχή της Περιφέρειας με παραδοσιακούς χορούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παράλληλα με το Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, τις εργασίες του οποίου παρακολούθησε ο κ. Σωτήρης Παμπάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου