Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι κοινοτικοί Επίτροποι Αντόρ και Μπαρνιέ τοποθετούνται επί του θέματος των απολύσεων στο Δημόσιο μετά από παρέμβαση του ευρωβουλευτή κ. Παπανικολάου



Άμεση ήταν η παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Παπανικολάου, στην αναφορά της έκθεσης της τρόικας για ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο. Δύο ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Παπανικολάου, στο πλαίσιο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και της συζήτησης σχετικά με την ανταγωνιστικότητα των κρατών μελών, έθεσε το ζήτημα ενώπιον των Επιτρόπων Μισέλ Μπαρνιέ, Λάζλο Αντόρ και Σίιμ Κάλας.


Συγκεκριμένα, στην παρέμβασή του ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι στην έκθεση που αφορά στην απασχόληση στον δημόσιο τομέα αναφέρεται η μεταφορά στο αποθεματικό εργασίας για πλεονάζον προσωπικό 15.000 υπαλλήλων πριν από την απόλυσή τους και ζήτησε να πληροφορηθεί αν η Κομισιόν ζητά ευθέως από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Έχουμε στο πλαίσιο της ελληνικής περίπτωσης μια έκτακτη κατάσταση, η οποία απαιτεί έκτακτα μέτρα», είπε ο Επίτροπος Μπαρνιέ, χωρίς να πάρει σαφή θέση. Εξίσου αμφίσημη ήταν και η τοποθέτηση του κ. Αντόρ, που επισήμανε ότι «πολλοί στον δημόσιο τομέα» εργάζονται με τρόπο «αναποτελεσματικό».

Ειδικότερα, ο Επίτροπος για Θέματα Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, κ. Αντόρ, απαντώντας σημείωσε πως καταρχήν ζητείται συναίνεση καθώς η κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα δεν ήταν κάτι το οποίο θα μπορούσε να διαρκέσει. Παράλληλα, τόνισε ότι αντιμετωπίζονται πολύ μεγάλες δυσκολίες με τις χώρες που βρίσκονται υπό το πρόγραμμα της τρόικας και πως η είσοδος και άλλων κρατών μελών σε ύφεση κατά το 2012 δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Επίτροπος για Θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, κ. Μπαρνιέ, υπογράμμισε πως στο πλαίσιο της ελληνικής περίπτωσης έχουμε μια έκτακτη κατάσταση, η οποία απαιτεί έκτακτα μέτρα και αυτό προϋποθέτει προσπάθεια από όλους και ιδίως από τον ελληνικό λαό. Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει πραγματικά πλεονεκτήματα, όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία, να αξιοποιήσει προκειμένου να εξέλθει από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου