Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στο πλευρό των φορέων του Αιγαίου και οι κ. Γ. Καρατζαφέρης και Φ. Κουβέλης


Αλληλέγγυοι στον αγώνα για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ τάχθηκαν οι πρόεδροι του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κύριοι Γιώργος Καρατζαφέρης και Φώτης Κουβέλης, κατά τις συναντήσεις που είχαν σήμερα μαζί τους αντιπροσωπεία φορέων του Αιγαίου, οι οποίοι ανέλυσαν το ιστορικό της θέσπισης του ειδικού καθεστώτος στα νησιά και πώς αυτό συνιστά ένα μίνιμουμ αντιστάθμισμα στα μειονεκτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη φύση του ο νησιωτικός χώρος.


Σκεπτικό που προσυπέγραψαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι συμπαραστάτες στην προσπάθεια των Αιγαιοπελαγιτών και θα αγωνιστούν στη Βουλή, αν και όποτε χρειαστεί, ώστε να μην τεθεί θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών.
Μάλιστα, έκριναν σκόπιμο το όλο θέμα να τεθεί επιτακτικά στα Ευρωπαϊκά όργανα και στην ”Ομάδα Δράσης” της Κομισιόν.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μετά και τις σημερινές συναντήσεις, τόνισε πως «έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία το γεγονός ότι εκφράστηκε η κατανόηση και η κατηγορηματική δέσμευση να υποστηριχθεί το δίκαιο αίτημα των φορέων του Αιγαίου για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας, υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις μας».
Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, η στάση της ηγεσίας των πέντε κομμάτων «ενισχύει τη φωνή μας και το διεκδικητικό πλαίσιο που έχουμε θέσει και στο οποίο μένουμε προσηλωμένοι».
«Θέλω να πιστεύω, ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και από τα δύο μεγάλα κόμματα», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου