Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012

Ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, λένε οι "Γιατροί του Κόσμου"


Σε δραματικές συνθήκες ζούν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες - και πολλοί αλλοδαποί μετανάστες- εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Δεν σιτίζονται επαρκώς, δεν διαθέτουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας-περίθαλψης και η κατάσταση τους συνεχώς επιδεινώνεται. Ξένες ανθρωπιστικές οργανώσεις έρχονται να προσφέρουν βοήθεια - όπως αυτή που προσέφερε πριν από λίγα χρόνια η Ελλάδα στη Σομαλία, στη Ρουάντα και στο Σουδάν.
Ακρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι "Γιατροί του Κόσμου", τονίζοντας ότι η χώρα αντιμετωπίζει ανθρωπιστική κρίση: Πάνω από 200.000 άτομα δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη επειδή δεν είναι ασφαλισμένοι λόγω ανεργίας. Τουλάχιστον 5.000 παιδιά στην Αττική δεν έχουν εμβολιασθεί. Εκατοντάδες χιλιάδες δεν είναι σε θέση να πληρώσουν ούτε για στοιχειώδη φάρμακα - αντιβιοτικά κλπ.
Οι "Γιατροί του Κόσμου" ανέλαβαν πρωτοβουλίες, δημιουργώντας πολυιατρεία όπου προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις, περίθαλψη και φάρμακα. Την προσπάθεια τους ενισχύουν ξένες ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου