Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ημερίδα από το Κέντρο Πρόληψης "Θησέας Κυκλάδων"


Το Κέντρο Πρόληψης «Θησέας Κυκλάδων» διοργανώνει στη Σύρο, το Σάββατο 10 Μαρτίου, ημερίδα με θέμα:

Η οικογένεια μπροστά σε ραγδαίες μεταβολές-
Ο ρόλος του Κέντρου Πρόληψης στη σημερινή πραγματικότητα

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα ευρήματα επιστημονικής έρευνας που διενήργησε το Κέντρο Πρόληψης το 2010 στις τοπικές κοινωνίες των νησιών Σύρου, Τήνου, Πάρου, Αντιπάρου και Μυκόνου με στόχο να αξιολογήσει το έργο του Κέντρου Πρόληψης και να διερευνήσει τις ανάγκες της οικογένειας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται από την ραγδαία εξελισσόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση.

Τα ευρήματα της έρευνας θα παρουσιάσει η κυρία Αναστασία Προκοπίου, Eπιστημονικά Yπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και θα σχολιάσουν ο κ. Πέτρος Πολυχρόνης, Παιδοψυχίατρος, Θεραπευτής Οικογένειας και Διευθυντής του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) και η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Μένη Μαλλιώρη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Φιλοδοξούμε  η ημερίδα να δώσει την ευκαιρία για συζήτηση και προβληματισμό σε σχέση με τις αλλαγές που βιώνει η ελληνική οικογένεια, όσο και με το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Κέντρο Πρόληψης, ως ζωντανό κομμάτι της κοινότητας των Κυκλάδων στις συνθήκες που διαμορφώνονται.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης στις 6:30 μμ.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε σημαντική και την παρουσία σας και την προβολή της εκδήλωσης για την ενημέρωση του κοινού.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Με εκτίμηση
Αναστασία Προκοπίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη
Κ.Π. «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου