Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων συμμετέχει στο Ελληνο-Ρωσικό Επιχειρηματικό Συνέδριο που διοργανώνεται στο νησί της Ρόδου (ξενοδοχείο Rodos Palace) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και διαρκεί από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 01 Οκτωβρίου



Το Συνέδριο, έχει ως στόχο τη δημιουργία των κατάλληλων συνεργειών, ώστε
         i.            να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων των νησιών μας μέσω ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας προς την αγορά της Ρωσίας,
       ii.            να αναδειχθούν ευκαιρίες επένδυσης από Ρωσικές επιχειρήσεις και επενδυτές.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει απευθύνει κάλεσμα προς τις επιχειρήσεις-μέλη του, που είτε έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα, είτε ενδιαφέρονται να αναπτύξουν επιχειρηματικές συνεργασίες στη Ρωσία, να εκμεταλλευτούν την ειδική αυτή ευκαιρία, να συμμετάσχουν στο Συνέδριο και στα Επιχειρηματικά Εργαστήρια (workshops), που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο του Συνεδρίου με τα εξής θέματα:


§  «Παρουσίαση του κανονιστικού πλαισίου επενδύσεων: Ιδιωτικός και δημόσιος τομέας,  προοπτικές εκσυγχρονισμού και ο ρόλος των δημόσιων φορέων στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων»
§  «Χρήση των νέων τεχνολογιών για την προώθηση μιας έξυπνης πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης»
§  «Νέοι ορίζοντες για την ανάπτυξη του τουρισμού και άνοιγμα νέων αγορών»
§  «Ενίσχυση των δεσμών εξωτερικού εμπορίου, ενθάρρυνση των αμοιβαία ωφέλιμων οικονομικών σχέσεων &  ενίσχυση  μεταφορικών υποδομών»

Επιπλέον, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα μπορούν:
ü  να πάρουν μέρος σε επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πρότυπου συνεργασίας. Οι συναντήσεις αυτές θα προγραμματισθούν βάσει των δραστηριοτήτων, των δυνατοτήτων και του ενδιαφέροντος που θα εκδηλώσουν οι επιχειρήσεις και θα οργανωθούν κατόπιν σχετικής αξιολόγησης και συνδυασμού (matching) από αρμόδια επιτροπή των διοργανωτών φορέων,
ü  να επιδείξουν τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες τους με παρουσία στον εκθεσιακό χώρο που θα λειτουργεί παράλληλα με το Συνέδριο.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και στα Επιχειρηματικά Εργαστήρια είναι δωρεάν και το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα υποστηρίξει έμπρακτα τη συμμετοχή των επιχειρήσεων-μελών του τόσο στο επίπεδο της προετοιμασίας τους, όσο και με επιτόπια παρουσία ομάδας στελεχών ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Προκειμένου να εξετασθεί η συμμετοχή τους, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την Αίτηση Συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου (την οποία μπορούν να βρουν στη Δικτυακή Πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων www.e-kyklades.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Κυκλάδων (υπεύθυνος κ. Παναγιώτης Θεοδωράκης, τηλ. 22810 82346, εσωτ. 109, e-mail: ptheodor@cycladescc.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου