Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Διαδικασίες fast truck για σημαντικά έργα ζήτησε ο Περιφερειάρχης από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γ. Χαν



Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι επαφές του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, όπως και όλων των Περιφερειαρχών, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, παρουσία κλιμακίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τον Επίτροπο να υπάρξουν διαδικασίες fast truck με στόχο την υλοποίηση σημαντικών έργων και την αντίστοιχη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης και ΧΥΤΥ.
«Πρόκειται για θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μέσα από το μνημόνιο που θα υπογραφεί θα καθίσταται σαφές ότι μέσα σε τέσσερις μήνες θα ολοκληρώνονται και θα εγκρίνονται οι αδειοδοτήσεις (περιβαλλοντικές κλπ), που συνήθως αποτελούν την αιτία των μεγάλων καθυστερήσεων» είπε ο κ. Μαχαιρίδης.

Κατά τον Περιφερειάρχη είναι επίσης ιδιαίτερα θετική η διαβεβαίωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου ότι θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της πορείας των έργων, ενώ εξ ίσου σημαντικό είναι ότι ο κ. Χαν δέχθηκε να εξεταστεί σοβαρά το αίτημα που έθεσε ο κ. Μαχαιρίδης, οι Περιφέρειες να διαπραγματεύονται απ’ ευθείας με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ό, τι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης παρέδωσε στον Ευρωπαίο Επίτροπο και εγγράφως τις θέσεις και τις προτάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου