Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Με τη συμμετοχή των 117 από τα 125 μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011, στο Συνεδριακό Κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στον Πειραιά, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς και των εκπροσώπων της, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) για την χρονική περίοδο 2011 – 2014.


    Τις εργασίες παρακολούθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Γιώργος Νικητιάδης, οι Βουλευτές Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κ.κ.: Ρήγας Παναγιώτης, Βρούτσης Ιωάννης, Ζωϊδης Νίκος, Νικητιάδης Γιώργος, Κασσάρας Γιώργος, Ιατρίδη Τσαμπίκα,  ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κος Φώτης Χατζημιχάλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιάννης Μαχαιρίδης.
Μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων ο πρόεδρος της Γ.Σ. κος Γιάννης Δεκαβάλλας Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου, για την ανάπτυξη της διαδημοτικής – διανησιωτικής συνεργασίας και την ενδυνάμωση της νησιωτικής αυτοδιοίκησης».
Στο τέλος της ομιλίας του ο κος Δεκαβάλλας κάλεσε όλους τους αιρετούς ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, να συνεργαστούν όλοι  για την περαιτέρω αναβάθμιση της νησιωτικής αυτοδιοίκησης και της περιφερειακής συνείδησης.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες των ανεξαρτήτων υποψηφίων κ.κ. Γάκη Δημήτρίου Δημοτικού Συμβούλου Ρόδου, Πάπιτση Γεωργίου Δημοτικού Συμβούλου Σύρου – Ερμούπολης και Γλυνού Ιωάννη Δημάρχου Άνδρου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του δήλωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Εκ μέρους των τριών υποψηφίων συνδυασμών, παρουσίασαν τις θέσεις τους οι κ.κ.: Χατζημάρκος Γεώργιος Δ.Σ. Ρόδου, Δαμουλάκης Γεράσιμος Δήμαρχος Μήλου και Κουσουρνάς Ευστάθιος Δήμαρχος Ρόδου. 
            Μετά από τις εκλογικές διαδικασίες που ακολούθησαν προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
Οι δύο ανεξάρτητοι υποψήφιοι κ.κ. Γάκης Δημήτρης και Πάπιτσης Γιώργος, έλαβαν (2) και (4) ψήφους αντίστοιχα και δεν εξελέγησαν στο Δ.Σ.
Ο συνδυασμός με πρώτο σε αλφαβητική σειρά υποψήφιο τον κο Αντώνογλου Γεώργιο Δ.Σ. Ρόδου, έλαβε (14) ψήφους και εξέλεξε 2 μέλη στο Δ.Σ. από την κατηγορία των Δημοτικών Συμβούλων, τους κ.κ.: Χατζημάρκο Γεώργιο Δημ. Σύμβ. Ρόδου και Ζαννετίδη Φιλήμων Δ.Σ. Ρόδου.
Ο συνδυασμός με πρώτο σε αλφαβητική σειρά υποψήφιο τον κο Δαμουλάκη Γεράσιμο Δήμαρχο Μήλου, έλαβε (22) ψήφους και εξέλεξε 3 εκπροσώπους, 2 από την κατηγορία των Δημάρχων και 1 από την κατηγορία των Δημοτικών Συμβούλων, τους κ.κ.: Μαργαρίτη Εμμανουήλ Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Κουσαθανά – Μέγα Αθανάσιο Δήμαρχο Μυκόνου και Απόστολο Ψαρρά Δημοτικό Σύμβουλο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Τέλος ο συνδυασμός με πρώτο σε αλφαβητικά σειρά υποψήφιο τον κο Βλαχογιάννη Χρήστο Δήμαρχο Πάρου, έλαβε (74) ψήφους, εκλέγοντας 10 μέλη στο Δ.Σ. από την κατηγορία των Δημάρχων και 6 μέλη από την κατηγορία των Δημοτικών Συμβούλων, τους κ.κ.:

Κουσουρνά Ευστάθιο Δήμαρχο Ρόδου, Δεκαβάλλα Ιωάννη Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Διακομιχάλη Δημήτρη Δήμαρχο Καλύμνου, Χανιώτη Μιχάλη Δήμαρχο Καρπάθου, Κόλια Μιχάλη, Δήμαρχο Λέρου, Κονταράτο Πανορμίτη, Δήμαρχο Αστυπάλαιας, Σπύρου Μπενέτο Δήμαρχο Λειψών, Μπαμπούνη Ανδρέα Δήμαρχο Σίφνου, Ερωτόκριτο Δημήτρη Δήμαρχο Κάσου, Κροντηρά Παναγιώτη Δήμαρχο Τήνου, Νικηταρά Θεοδόση Δ.Σ. Κω, Μαράκη Νικόλαο Δ.Σ. Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Μπούκλα Ηλία Δ.Σ. Ρόδου, Παλαιολόγου Μιχάλη, Δ.Σ. Ρόδου, Κυρίτση Γιώργο Δ.Σ. Κω, Περδίκη Γιάννη Δ.Σ. Ρόδου.
Με βάση τα προαναφερόμενα αποτελέσματα, το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου για την περίοδο 2011-2014, αποτελείται από τους κ.κ.:
1.    ΚΟΥΣΟΥΡΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ
2.    ΔΕΚΑΒΑΛΛΑ ΙΩΑΝΝΗ-  ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
3.    ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
4.    ΧΑΝΙΩΤΗ ΜΙΧΑΛΗ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
5.    ΚΟΛΙΑ ΜΙΧΑΛΗ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΡΟΥ
6.    ΚΟΝΤΑΡΑΤΟ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ
7.    ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΕΝΕΤΟ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΙΨΩΝ
8.    ΜΠΑΜΠΟΥΝΗ ΑΝΔΡΕΑ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΦΝΟΥ
9.    ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΣΟΥ
10. ΚΡΟΝΤΗΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝΟΥ
11. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΞΟΥ
12. ΚΟΥΣΑΘΑΝΑ – ΜΕΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ - ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
13. ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΘΕΟΔΟΣΗ - ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΚΩ
14. ΜΑΡΑΚΗ ΝΙΚΟΛΑΟ - ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
15. ΜΠΟΥΚΛΑ ΗΛΙΑ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
16. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
17. ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΩΡΓΟ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΚΩ
18. ΠΕΡΔΙΚΗ ΓΙΑΝΝΗ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
19. ΨΑΡΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
20. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ ΓΙΩΡΓΟ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
21. ΖΑΝΝΕΤΙΔΗ ΦΙΛΗΜΩΝΑ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
Για το τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. εκλέχτηκαν οι κ.κ.:
1.    ΤΑΡΑΣΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
2.    ΨΥΛΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
3.    ΚΙΝΔΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
 Ως εκπρόσωποι – Δημοτικοί Σύμβουλοι της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), εκλέχτηκαν οι κ.κ.:
1.    ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΣΑΒΒΑΣ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
2.    ΣΑΒΒΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
3.    ΚΑΡΑΤΖΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
4.    ΨΑΡΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
5.    ΖΩΓΡΑΦΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΔΗΜ. ΣΥΜΒ. ΡΟΔΟΥ
Υπενθυμίζουμε ότι στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. συμμετέχει αυτοδίκαια το σύνολο των δημάρχων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Ο κος Κουσουρνάς Ευστάθιος ως πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος σύμβουλος θα συγκαλέσει εντός των επομένων 10 ημερών τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να εκλέξουν τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του οργάνου.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου