Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΑΓΑΙΑΣ

Με αφορμή την παραίτηση της Μαρίας Βασιλάκη, μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας, θέλουμε να ανακοινώσουμε τα εξής:

Την 1η  Αυγούστου 2011 εκπρόσωπος του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημέρωσε το σύλλογό μας για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξει οικονομικά το Axia Festival με το ποσό των 6500 ευρώ.

Προτάθηκε στο σύλλογό μας η συνεργασία με το δήμο για τη συνδιοργάνωση του φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την εποπτεία και διεκπεραίωση του οικονομικού σκέλους των εκδηλώσεων. Μετά από συμβούλιο του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου και όπου ακούστηκαν  όλες οι απόψεις από τα μέλη, ακολούθησε ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας ήταν:
4 ψήφοι ΝΑΙ, 1 ψήφος ΟΧΙ, 1 ψήφος ΛΕΥΚΟ και ένα μέλος απουσίαζε. Να σημειώσουμε ότι ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία το εν λόγω μέλος ψήφισε ΝΑΙ, η ψήφος όμως δεν καταμετρήθηκε βάσει καταστατικού.

Στο πρακτικό της απόφασης του συμβουλίου -αντίγραφο του οποίου ζητήθηκε από το δήμο για να προχωρήσει τις διαδικασίες εφόσον πλειοψηφικά η απάντηση ήταν θετική-γράφτηκαν οι απόψεις όλων και προστέθηκαν 2 επιστολές στις οποίες αναφέρουν τις απόψεις τους τα μέλη που δεν ψήφισαν υπέρ της συνεργασίας. Ακριβές αντίγραφο ολόκληρου του πρακτικού μαζί με τις επιστολές παραδόθηκε ακολούθως στο δήμο.

Προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία ο δήμος αποφάσισε να εξαιρέσει το σύλλογο από την οικονομική συνεργασία και να πληρώσει απευθείας το ποσό που είχε εγκριθεί για τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Επομένως ο σύλλογος δεν ενεπλάκη καθόλου στο οικονομικό κομμάτι του φεστιβάλ.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το φεστιβάλ Axia που γίνεται για 3η συνεχή χρονιά στο Χαλκί και στη Χώρα αποτελεί ένα αξιόλογο δρώμενο που έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια και που η συμμετοχή του κοινού σε αυτό είναι χρόνο με το χρόνο όλο και μεγαλύτερη.

Στην πολυετή λειτουργία του ο σύλλογός μας είχε και έχει πάντα σκοπό και μέλημά του την προώθηση του πολιτισμού με συνέπεια και διαφάνεια. Ελπίζουμε και περιμένουμε ότι το νέο νομικό πρόσωπο του δήμου θα στηρίξει τους συλλόγους των χωριών που αποτελούν βασικό μοχλό πολιτιστικής δράσης ειδικά στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε.
Ο σύλλογός μας οφείλει να αναγνωρίσει τη μεγάλη προσφορά της Μαρίας όλα αυτά τα χρόνια και την ευχαριστεί.

Το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου