Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Παραίτηση μέλος του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Τραγαίας εξαιτίας των επιλογών του Δήμου


"Το γεγονός ότι το συμβούλιο του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Τραγαίας  με οριακή πλειοψηφία αποφάσισε να εμπλέξει το σύλλογο σε μία συνεργασία με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να πάρει χρήματα  ο ιδιώτης διοργανωτής της εκδήλωσης που  αποκαλείται φεστιβάλ “AXIA”, και ακόμη το ότι δέχτηκαν να αφαιρεθεί από το πρακτικό της απόφασης  που θα προσκομιστεί στο Δήμο η άποψη αυτών που μειοψήφησαν με αναγκάζει σε παραίτηση.
Πιστεύω ότι τα μέλη του ΔΣ που στήριξαν την  ανάμιξη του συλλόγου σε αυτήν την υπόθεση δεν ενεργούν για τα συμφέροντα του συλλόγου και κατ’ επέκταση του χωριού αλλά για τα συμφέροντα του ιδιώτη διοργανωτή.

Στην ενημέρωσή  του προς το συμβούλιο μας ο Δημ. Σύμβουλος  Γ.Μαργαρίτης τόνισε ότι αυτήν την εκδήλωση την πρότεινε και την προωθεί ο ίδιος γιατί ο διοργανωτής είναι φίλος του(!) την ίδια στιγμή που πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων τις προτάσεις για καλοκαιρινές εκδηλώσεις- μεταξύ αυτών και εκδηλώσεις που έχουν καθιερωθεί στην Δρυμαλία - από μέλη του συμβουλίου του  ΝΠΔΔ το οποίο παρακάμφθηκε  τελείως.
Θεωρώ ότι ο Δήμος  θα έπρεπε να είχε  ζητήσει τη άποψη του συλλόγου για το ποιες εκδηλώσεις στο χωριό μας  θα έπρεπε να χρηματοδοτηθούν φέτος  καθώς και να στηρίξει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις μας όταν  τους ζητήθηκε πριν λίγους μήνες  και αρνήθηκαν και όχι να δίνουν δημόσια χρήματα που προορίζονται για πολιτιστικούς σκοπούς  στους φίλους τους απαξιώνοντας τους συλλόγους των χωριών.
 Ο σύλλογος αντί να κριτικάρει την πολιτική του Δήμου συνεργάζεται μαζί του γνωρίζοντας ότι δεν επιτρέπεται να επιχορηγεί ιδιώτες  παίζοντας το ρόλο του μεσάζοντα, και έρχεται στη δύσκολη θέση  απέναντι στους άλλους συλλόγους να φαίνεται πως έχει επιχορηγηθεί με το ποσόν των 6500 ευρώ τη στιγμή που σύλλογοι της Δρυμαλίας με πλούσια πολιτιστική δράση δεν έχουν στηριχτεί οικονομικά  από το Δήμο.
Φαίνεται πως ξεκινά μια καινούργια περίοδος για το σύλλογο με τις συνεργασίες που επέλεξε να κάνει και διαχωρίζω τη θέση μου απ’ αυτό υπερασπιζόμενη τις αρχές μου και την μέχρι τώρα δράση του συλλόγου που έχει αφήσει το στίγμα της στην τοπική κοινωνία".

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου