Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών κ. Πουσσαίου και Μακρυωνίτη με Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου


Τη στήριξη της Περιφέρειας προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε σειρά ζητημάτων ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες, Γιώργο Πουσσαίο και Τζώρτζη Μακρυωνίτη, ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Πάρης Τσιάρτας.

Στη συνάντηση που συμμετείχε η αντιπρύτανης Αγγελική Δημητρακοπούλου και ο πρόεδρος του Τμήματος Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Ιωάννης Δαρζέντας, συζητήθηκε το κτηριακό ζήτημα του τμήματος που εδρεύει στη Σύρο και ζητήθηκε από τους αντιπεριφερειάρχες να στηρίξουν την προσπάθεια εύρεσης κτηρίου που θα στεγάσει εργαστήρια αλλά και αίθουσες διδασκαλίας.
Π

Συγκεκριμένα, ζήτησαν υποστήριξη σε θέματα μελετών αλλά και εξεύρεσης πόρων -μέσω ένταξης έργου αποκατάστασης κτηρίου στο ΕΣΠΑ- είτε για κτήριο στο χώρο του στρατοπέδου είτε για άλλο κτήριο στην Ερμούπολη το οποίο επίσης θα παραχωρηθεί.

Οι Αντιπεριφερειάρχες δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια του Πανεπιστημίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να εξασφαλίσει το τμήμα της Σύρου δικό του χώρο, ο οποίος θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών.

Επίσης, συμφωνήθηκε η επιστημονική - τεχνολογική υποστήριξη του Πανεπιστημίου προς την Περιφέρεια, αλλά και η ευρύτερη συνεργασία  σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου