Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέρον των νέων αγροτών και επιστημόνων της Ρόδου για τον πρωτογενή τομέα – Συνάντηση με τους κ. Μαχαιρίδη και Παμπάκα


Το έντονο ενδιαφέρον νέων αγροτών και επιστημόνων για την δραστηριοποίησή τους στον πρωτογενή τομέα διαπίστωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα.

Μέλη των τριών υπό σύσταση ομάδων παραγωγών διαφόρων ειδικοτήτων (αγρότες, γεωτεχνικοί, γεωπόνοι, κλπ) ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα διάθεσης αγροτικής γης, στο πλαίσιο του οποίου επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργά με τον αγροτικό τομέα στη Ρόδο, με τον κ. Μαχαιρίδη να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να παράγονται αγαθά τα οποία θα προορίζονται στην ντόπια κατανάλωση και την κάλυψη των αναγκών κατά την τουριστική περίοδο.


Ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας να στηριχθούν οι νέοι της Ρόδου, οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον και για ιδιωτικές εκτάσεις που είναι εγκαταλειμμένες επί πολλά χρόνια, ώστε να αναλάβουν την εγκατάσταση διαφόρων εκμεταλλεύσεων (ελαιώνες, αμπελώνες κλπ).

Οι νέοι παραγωγοί ενημερώθηκαν επίσης για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για εκτάσεις που θα παραχωρηθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης, ομάδα παραγωγών εξεδήλωσε ενδιαφέρον για την δημιουργία τυποποιητηρίου μελιού στη Ρόδο, και προς την κατεύθυνση αυτή θα έχουν την τεχνική στήριξη της Περιφέρειας.


Σχεδιασμός για
την Αλιεία 

Η σύνταξη του Στρατηγικού Σχεδίου για την Αλιεία 2014 - 2020 ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της αρμόδιας Διεύθυνσης.

Όπως τονίστηκε από τον Περιφερειάρχη, ο σχεδιασμός απαιτείται να είναι προσαρμοσμένος στον Κανονισμό για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θαλάσσης και Αλιείας, ζητώντας από τα στελέχη των υπηρεσιών να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου