Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Εγκαίνια Εκκλησιαστικού Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης

     Την Τρίτη, 12 Ιουλίου, στα πλαίσια του εορτασμού των «Νικοδήμειων» από τη Μητρόπολη Παροναξίας, εγκαινιάστηκε το Εκκλησιαστικό Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης, παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Ναού. Τα εγκαίνια του μουσείου  πραγματοποίησαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδίας, κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης.
     Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης σε ένα νησί, όπως η Νάξος, με τόσα βυζαντινά μνημεία και εκκλησιαστικά κειμήλια και εξήρε την πρωτοβουλία της Μητρόπολης, που προάγει το θρησκευτικό αίσθημα και τον πολιτισμό του τόπου μας.

     Το Εκκλησιαστικό Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης ιδρύθηκε το 1992, αλλά έκτοτε δεν είχε λειτουργήσει. 19 χρόνια μετά, φτάσαμε στο σημείο να υλοποιηθεί το έργο, που στεγάζει ανεκτίμητης αξίας βυζαντινά βιβλία, χειρόγραφα και εικόνες από τις εκκλησίες της Νάξου.
     Ευχόμαστε το νέο μουσείο να διατελέσει σε βάθος χρόνου και οι εμπνευστές αυτής της ιδέας να συνεχίσουν επί μακρώ το σημαντικό έργο τους.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου