Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πολιτικές για την υγεία στο Ν. Αιγαίο

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε, με τον τρόπο που θα επιλέξετε εσείς (δείτε και επιστρέψτε μας την φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί), στην ημερίδα «Πολιτική υγείας στο Ν. Αιγαίο την εποχή της κρίσης: προβλήματα, προοπτικές, παρεμβάσεις» που διοργανώνουν η περιφερειακή κίνηση ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Νάξου και Ν Αιγαίου, την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, στην Νάξο, Δημοτικό Θέατρο Νάξου Ιακ. Καμπανέλλης, ώρα 17.00-21.30. Η ημερίδα διοργανώνεται ενόψει της συζήτησης που θα γίνει στο Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, την επόμενη μέρα, πιθανώς με την παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Α. Λοβέρδου και στην οποία επίσης σας προτείνουμε να συμμετάσχετε. Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις απόψεις τους και να συμμετάσχουν στον πολιτικό διάλογο εκπρόσωποι Δήμων, της Περιφέρειας και τοπικών φορέων, γιατροί, ειδικοί επιστήμονες, εργαζόμενοι στο χώρο υγείας, πολίτες από το Ν. Αιγαίο.

Α’ ενότητα: Υγεία και προβλήματα  του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά
17.00-19.00:   Η κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας στα νησιά, καταγραφή προβλημάτων ανά νησί, συζήτηση με γιατρούς, ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, προσωπικό από κέντρα υγείας, νοσοκομεία, προγράμματα «βοήθεια στο σπίτι», προγράμματα ψυχικής υγείας. Πώς η κρίση επηρεάζει την υγεία. Αλλαγές στο περιβάλλον, στη διατροφή, στις συμπεριφορά και τις κοινωνικές σχέσεις και επιπτώσεις τους στην υγεία στο Ν Αιγαίο. Διαχείριση απορριμμάτων και υγεία.
Β’ ενότητα: Οι προτάσεις του ιατρικού κι επιστημονικού προσωπικού για μια καλύτερη υγεία στα νησιά την εποχή της κρίσης

17.00-19.00 (παράλληλη συνεδρίαση):   Η εμπειρία και οι προτάσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, του προσωπικού προγραμμάτων «βοήθεια στο σπίτι», κινητών δομών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και τη βελτίωση της υγείας στα νησιά.
Γ’ Ενότητα:  Πολιτική υγείας στα νησιά, κρίση και «μεταρρύθμιση», ο ρόλος της αυτοδιοίκησης
19.00-21.30: Δημόσια συζήτηση: «πολιτικές υγείας, προβλήματα και προοπτικές την εποχή της οικονομικής κρίσης». Πιο ειδικά θα συζητηθούν:
-  Πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα ως προτεραιότητα.
-  Πρόσβαση των νησιωτών σε ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας
-  Τα οικονομικά της υγείας στο Ν Αιγαίο.
-  Ο ρόλος της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών
-  Εκπαίδευση- ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και διατήρησης της υγείας
-  Νέες αντιλήψεις και προσεγγίσεις για την προστασία της υγείας και την πολιτική υγείας
Κατεβάστε τη Φόρμα συμμετοχής, συμπληρώστε τη και επιστρέψτε την ηλεκτρονικά στο dimgrig64@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου