Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Προτάσεις άμεσης λήψης μέτρων επί της επισκευής τμήματος του επαρχιακού δρόμου τοπικής Κοινότητας Βίβλου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων


Οι κάτοικοι της Βίβλου έστειλαν επιστολή προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Δ/νση Τεχνικών Έργψν περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφερειακής Ενότητας Νάξου και Κοινοποίηση στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και στον Αντιδήμαρχο, αρμόδιο Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων,  όσον αφορά την επισκευή τμήματος του επαρχιακού δρόμου της Κοινότητας τους:
Αγαπητοί κύριοι,
       Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποιες παρατηρήσεις μας τις οποίες πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.
Στην τοπική κοινότητα Βίβλου δήμου Νάξου και Μικρών, εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει η επισκευή του επαρχιακού δρόμου από το σημείο το οποίο βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο (έναντι φαρμακείου Εμ. Μαρούλη) έως την ταβέρνα του Νικολάου Ζούλη στο τέλος του χωριού.

Δυστυχώς η εμπειρία μας από τέτοιου είδους επισκευές σαν αυτή που λαμβάνει χώρα και στον προαναφερόμενο δρόμο είναι αρνητική. Όχι μόνο δε λύνουν τα προβλήματα, αλλά δημιουργούν πολύ περισσότερα και σοβαρότερα. Συγκεκριμένα:
Δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της απορροής των όμβριων υδάτων τόσο στον ίδιο δρόμο όσο και στους υπόλοιπους δρόμους του χωριού που συνδέονται με τον επαρχιακό. Οι δρόμοι μετατρέπονται σε «ποτάμια», γίνονται αδιάβατοι για τους πεζούς, επικίνδυνοι για τα τροχοφόρα.
Με την επίστρωση του δρόμου με άσφαλτο, ακόμα κι όταν προβλεφτούν «σαμαράκια» πλημμυρίζουν τα γύρω σπίτια από νερά.
Η κατασκευή «σαμαράκια» είτε για τα νερά είτε για κόψιμο ταχύτητας λόγω μορφολογίας δρόμου, το κλείσιμο των λακκουβών, πέρα από την  αντιαισθητική εικόνα, είναι αιτία πρόκλησης ατυχημάτων και από τους ντόπιους και πολύ περισσότερο από επισκέπτες του νησιού μας που δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του δρόμου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, λοιπόν, να γίνει ολοκληρωμένη παρέμβαση στο συγκεκριμένο δρόμο με:
  1. τεχνικά έργα ικανά να δέχονται την απορροή των όμβριων υδάτων.
  2. να παρθεί υπόψη η υψομετρική διαφορά της ασφάλτου από τις οικίες, ώστε να μην πλημμυρίζουν τα σπίτια.
  3. ολοκληρωμένη ασφαλτόστρωση του δρόμου με τη σχετική διαγράμμιση και σήμανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου