Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Στην Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας – Συνεργασία με τις τοπικές αρχές και φορείς


Σειρά επαφών με τη δημοτική αρχή και τους φορείς του νησιού είχε χθες και σήμερα στην Πάρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, με αντικείμενο θέματα της αρμοδιότητάς του.
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Βλαχογιάννη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κατσουράκη, παρουσία του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Γκούφα, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Παντελή Τζανακόπουλου και του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου Νίκου Τσικώνια, συζητήθηκαν οι τρόποι και τα μέσα επίλυσης προβλημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα του νησιού.
Προς την κατεύθυνση αυτή και την ενθάρρυνση δράσεων ώστε ο πρωτογενής τομέας να έχει καθοριστικό ρόλο και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αποφασίστηκε σαν πρώτο βήμα η πραγματοποίηση ημερίδας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων της Πάρου.

Κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο αντιπεριφερειάρχης παρακολούθησε και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του τυροκομείου, του ελαιοτριβείου, του οινοποιείου και του συστήματος διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων από τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων της Ένωσης. 
Στη συνέχεια, ο κ. Παμπάκας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παντελής Τζανακόπουλος και Κώστας Μπιζάς επισκέφθηκαν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και ιδιωτικά οινοποιεία της Πάρου.

Στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς του νησιού, ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Μελισσοκόμων Παντελή Ανουσάκη, με τον οποίο συμφώνησαν στην ανάγκη για την οργάνωση του κλάδου με σκοπό την συσκευασία και τυποποίηση του προϊόντος μέσα από το Εργαστήριο Μελιού που βρίσκεται στη Ρόδο.
Χθες (Δευτέρα), ο κ. Παμπάκας είχε πολύωρη συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου Αλιέων της Πάρου που του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, με τον αντιπεριφερειάρχη να τονίζει ότι πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη στήριξη της Περιφέρειας, όπως και τη σημασία που έχει για τον κλάδο και το ίδιο το νησί η ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου