Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Σε χιλιάδες νοικοκυριά ήδη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το τελευταίο χαράτσι – το φόρο ακίνητης περιουσίας. Έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παράνομους φόρους που ήδη έχουν επιβληθεί και σε μία ζοφερή πραγματικότητα όπου η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο, οι περικοπές στους μισθούς είναι ανελέητες και η ανασφάλεια για την επιβίωση γιγαντώνεται.
Η κυβέρνηση εκβιάζει στυγνά την πληρωμή των χαρατσιών απειλώντας ακόμη και με διακοπή κοινωνικών αγαθών όπως η ηλεκτροδότηση. Προκειμένου να αρπάξουν ό,τι προλάβουν από τους άδικους φόρους, σπέρνουν το φόβο της διακοπής του ρεύματος ή της μεταφοράς των οφειλών στην εφορία.
Το υπουργείο οικονομικών, λοιπόν, φτιάχνει σε μία νύχτα νόμο που θέτει τη ΔΕΗ υπεύθυνη για την είσπραξη του φόρου και, σε περίπτωση που αυτός δεν εισπραχθεί και αν η ΔΕΗ δεν προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος, την υποχρεώνει να πληρώσει πρόστιμο ίσο με το τέλος που δεν καταβλήθηκε προσαυξημένο κατά 25%.
Επιχειρούν μ’ αυτό τον τρόπο να ανακόψουν την ανάπτυξη της αλληλεγγύης που έχουν εκδηλώσει δυναμικά οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όταν ανακοίνωσαν ότι δεν θα κόψουν το ρεύμα σε κανένα σπίτι, όπως και όταν κατέλαβαν το μηχανογραφικό κέντρο προκειμένου να μην τυπωθούν οι λογαριασμοί με τους εξοντωτικούς φόρους.
Ολοένα και περισσότερος κόσμος βρίσκεται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας και προφανώς αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, πόσο μάλλον κάθε έκτακτο φόρο. Ακόμη, και αυτοί όμως, που προς το παρόν μπορούν, πληρώνοντας τα χαράτσια τα νομιμοποιούν ενώ η επιβολή νέων φόρων δεν θα έχει τελειωμό.
Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χαράτσι και δεν το πληρώνουμε.
Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό, το φόβο και την απομόνωση, να αντιτάξουμε τη συλλογική άρνηση πληρωμών, το δυνάμωμα των αγώνων και όλων των μορφών κοινωνικής αντίστασης και ανυπακοής. Να μην αφήσουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι φτιάχνοντας δίκτυα ενημέρωσης και αντίστασης σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό της Νάξου.
Εξάλλου σε αρκετά μέρη της ελλάδας (Βόλος, Βέροια και αλλού) ομάδες κατοίκων όχι μόνο εμποδίζουν τη διακοπή ρεύματος στα σπίτια που αδυνατούν να πληρώσουν, αλλά και επανασυνδέουν το ρεύμα σε μια έμπρακτη κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Σε πολλές γειτονιές των πόλεων σε όλη την επικράτεια γίνονται συνελεύσεις για να οργανωθεί η συλλογική άρνηση πληρωμών, ενώ το πρόβλημα είναι τόσο έντονο και διάχυτο που ακόμα και ορισμένοι δήμοι του λεκανοπεδίου (Ν.Ιωνίας, Ιλίου, Περιστερίου, κλπ), κάτω από την κοινωνική πίεση, εξαγγέλλουν τη νομική υπεράσπιση των κατοίκων που δεν θα πληρώσουν
Η άρνηση πληρωμής των έκτακτων φόρων να γίνει κομμάτι της συνολικής αντίστασης απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα που μας στερεί τη δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια.
·         Μοναδικό μας χρέος είναι η συλλογική αυτοοργανωμένη αντίσταση!
·         Καλούμε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, οι οποίοι πλήττονται και οι ίδιοι από την ληστρική επιδρομή του κράτους, να δείξουν την κοινωνική αλληλεγγύη και να ορθώσουν την ανυπακοή απέναντι στα άγρια μέτρα.
Όλοι και όλες στη συγκέντρωση
έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Χώρα
την Πέμπτη 10 Νοέμβρη στις 11.00πμ

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου