Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες για τους ημιυπαίθριους χώρους. Ενώ μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε ότι η τακτοποίησή τους δεν θα είχε καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών οι χώροι που τακτοποιήθηκαν προβλέπεται να συνυπολογιστούν στα τεκμήρια διαβίωσης, στο φόρο ακίνητης περιουσίας και στις μεταβιβάσεις ακινήτων.
Έχει γίνει πλέον φανερό ότι η κυβέρνηση άλλα λέει και άλλα κάνει και ότι οι Υπουργοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Συνεχίζουν να προκαλούν και να κοροϊδεύουν τους Έλληνες πολίτες, που έσπευσαν να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητά τους και, για άλλη μια φορά, τους ζητούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Τέτοιες πρακτικές πολιτικής ανεντιμότητας ωθούν ολοένα και περισσότερους πολίτες στη φοροδιαφυγή.
Το χειρότερο είναι ότι στην κυβέρνηση δεν φαίνεται να μαθαίνουν από τα λάθη τους. Τα ίδια έκαναν και πριν από λίγους μήνες, με ανάλογη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όταν με την πίεση και της Νέας Δημοκρατίας αναγκάστηκαν να την αποσύρουν και να ζητήσουν συγγνώμη.
Επιτέλους, ας σοβαρευτούν και ας σταματήσουν την πολιτική εξαπάτηση. Το ελάχιστο που έχουν πλέον να κάνουν είναι να αποσύρουν τη σχετική εγκύκλιο και να ευθυγραμμιστούν με τις αρχικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που είχε καλέσει τους πολίτες να τακτοποιήσουν τους ημιυπαίθριους, χωρίς επιπρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου