Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ: ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Oι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν σημαντική τη χειραφέτηση και αυτενέργεια των πολιτών & τη δυναμική της μη βίας στις κοινωνικές διεκδικήσεις
Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε επανειλημμένα επισημάνει πόσο σημαντική θεωρούμε τη χειραφέτηση και αυτενέργεια των πολιτών αλλά και τη δυναμική της μη βίας στις κοινωνικές διεκδικήσεις.
Είμαστε λοιπόν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που όλα αυτά βγαίνουν σήμερα στο προσκήνιο από ένα ευρύ κοινωνικό κίνημα πολιτών που ξεπερνά, όλους τους πολιτικούς χώρους. Με χαρά βλέπουμε ότι στο κίνημα αυτό συμμετέχουν ως άτομα και πολλά μέλη και φίλοι μας, μεταφέροντας την προσωπική τους οπτική. Συνεχίζουμε να σεβόμαστε την αυτονομία του και ακούμε με προσοχή τους προβληματισμούς του. Ζητήματα δημοκρατίας και θεσμών κοινωνικής οικονομίας πιστεύουμε ότι μπορούν να αποτελέσουν σημαντική συνεισφορά στον ευρύτερο διάλογο.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε δικαιολογημένη τη δυσπιστία και τις αποστάσεις από τα κόμματα, με δεδομένη τη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος αλλά και τον παραδοσιακά αρνητικό ρόλο των κομματικών μηχανισμών στα κοινωνικά κινήματα. Πιστεύουμε ότι ρόλος των κομμάτων δεν είναι να ελέγχουν και να υποκαθιστούν τη δυναμική της κοινωνίας, αλλά να μετασχηματίζουν τις κοινωνικές διεκδικήσεις σε πολιτική πρόταση. 
Στο κίνημα αυτό βλέπουμε λοιπόν μια σημαντική πηγή αισιοδοξίας για όλη την κοινωνία, που μέχρι τώρα δυσκολευόταν να πιστέψει στις δυνατότητές της.  Με σεβασμό στην αυτονομία και τη φυσιογνωμία τους, πιστεύουμε ότι ως πολίτες αξίζει καθένας και καθεμιά μας να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά τους για τις κινητοποιήσεις της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Δράσης, το απόγευμα της Κυριακής. 

                                       Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου