Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ο Περιφερειάρχης για την απεργία της ΠΝΟ – Στο Υπ. Υγείας για το Νοσοκομείο της Ρόδου ο κ. Γ. Μαχαιρίδης



Την απογοήτευσή του για την άκαμπτη στάση που επιδεικνύει, σύμφωνα με  τις τελευταίες πληροφορίες, η ΠΝΟ εξέφρασε από την Αθήνα όπου βρίσκεται σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, τονίζοντας πως «η συνδικαλιστική ηγεσία των Ελλήνων ναυτεργατών δεν φαίνεται ότι μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει για τον Αιγαιοπελαγίτη να μένουν ανοικτοί οι δρόμοι επικοινωνίας του και να μη του στερείται το δικαίωμα της μετακίνησής του».


 Ο κ. Μαχαιρίδης, ο οποίος μόλις το προηγούμενο Σάββατο είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, μεταφέροντας την αγανάκτηση των κατοίκων του Αιγαίου και ζητώντας να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου, υπογράμμισε επίσης σήμερα ότι «οι νησιώτες επιβιώνουν στο Αρχιπέλαγος με πολλές θυσίες και στερήσεις, και δεν είναι μόνο το πλήγμα που δέχεται η τουριστική μας βιομηχανία. Είναι και η αναγκαιότητα για ομαλή και απρόσκοπτη τροφοδοσία αγαθών, είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας για κάθε Αιγαιοπελαγίτη.
Αυτή την εθνική διάσταση, δυστυχώς, δεν την αντιλαμβάνονται και δεν τη συναισθάνονται όλοι».

«Αγώνας δρόμου»

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας κ. Τσιτομενέα, στον οποίο παρέδωσε προσωπικά τον φάκελο για το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου.
Στη συνάντηση διαπιστώθηκαν ελλείψεις οι οποίες όμως θα καλυφθούν άμεσα, ώστε η σημαντική αυτή δομή για το νοσηλευτικό ίδρυμα της Ρόδου να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια, σε ότι αφορά το κτιριακό.
 Ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο για έναν «αγώνα δρόμου» με σκοπό, το Ακτινοδιαγνωστικό και το Αιμοδυναμικό να γίνουν πολύ σύντομα πραγματικότητα για το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου