Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο επαφών του κ. Σωτήρη Παμπάκα στη Σύρο, στο επίκεντρο η προώθηση των τοπικών προϊόντων


 Δράσεις και  πρωτοβουλίες με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέας και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας, ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε επί τρεις ημέρες στη Σύρο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Πουλή Γιάννη και τον ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας, κ. Κολιάδη Αντώνη.


Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Σύρο, ο κ. Παμπάκας είχε αλλεπάλληλες συνεργασίες με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Πουσσαίο Γιώργο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μακρυωνίτη Τζώρτζη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για θέματα πολιτισμού Κυκλάδων κ. Γρυπάρη Δημήτρη και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Κυκλάδων.
Τα θέματα που κυριάρχησαν στις συνεργασίες και συζητήσεις ήταν υπηρεσιακά ζητήματα, η πορεία του «Καλαθιού του Νοτίου Αιγαίου» και ο στρατηγικός σχεδιασμός στον πρωτογενή τομέα.

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων, ο κ. Παμπάκας και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Μακρυωνίτης συναντήθηκαν με τον Α’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, κ. Ρούσσο Λεονάρδο, τον Αντιδήμαρχο Σύρου κ. Ξαγοράρη Φώτη, τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Φοίνικα, κ. Ρούσσο Φραγκίσκο, τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Σύρου, κ. Θαλασσινό Γιάννη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αναπτυξιακής εταιρίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, επιβεβαιώνοντας τη θέληση για συνεργασία όλων των φορέων για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων και την αξιοποίηση των επιδοτούμενων προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα συζητήθηκε η σύνδεση του «Καλαθιού του Αιγαίου» με την δράση «Κουζίνα του Αιγαίου» με στόχο την ενίσχυση και εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, εστίασης και τουρισμού.




Την Τρίτη (21/2), σε μια μαζική συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς τους παραγωγούς του Αγροτικού Συλλόγου Φοίνικα  και ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ. Παμπάκα και κ. Μακρυωνίτη καθώς και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα πολιτισμού Κυκλάδων κ. Γρυπάρη Δημήτρη .

Την Τετάρτη (22/2) ο κ. Παμπάκας προήδρευσε στην 2η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής, Αλιείας, Ποιότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Υπαίθρου.
Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Κυκλάδων κ. Μακρυωνίτη και τον Διευθυντή της κ. Βολτή Κώστα, με σκοπό να ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Αναπτυξιακής για την καλύτερη αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν στην Γεωργία, την Κτηνοτροφία και την Αλιεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου