Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ


Μετά τις 7 Φλεβάρη κι έπειτα από την μαζική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ που κάλεσε η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου κατακτήθηκε η δυνατότητα να ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ.

Ωστόσο, επειδή από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με τροπολογία της κυβέρνησης μεταβιβάστηκε στην εφορία η αρμοδιότητα για την απόφαση διακοπής ρεύματος για οφειλές του φόρου ακίνητης περιουσίας, ενημερώνουμε σχετικά:

  • Εάν δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι τέσσερις (4)μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, το «χρέος» μεταφέρεται στο Υπ. Οικονομικών και διαγράφεται από τα αρχεία της ΔΕΗ.
  • Ο έφορος της αντίστοιχης ΔΟΥ που υπάγεται ο φορολογούμενος θα αποφασίζει για την περίπτωση έκδοσης εντολής διακοπής του ρεύματος. Αυτό βέβαια συνεπάγεται χρόνο, δεν είναι υπόθεση ημερών… Η απόφαση αυτή πρέπει να κοινοποιηθεί μετά στους φορολογούμενους.
  • Εάν γίνουν όλα αυτά ο πολίτης έχει προθεσμία δύο (2) μηνών, μετά το 4/μηνο και μετά την κοινοποίηση διακοπής απο την εφορία, προκειμένου να καταθέσει ένσταση που θα συζητηθεί από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο οικονομικών.Έτσι συνολικά θα περάσουν τουλάχιστον 6-8 μήνες για να εκτελεστεί η απόφαση.
Όμως είναι επίσης πολύ σημαντικό οι κάτοικοι του νησιού να ενημερωθούν ότι μπορούν να πηγαίνουν στην προϊσταμένη στη ΔΕΗ Νάξου και να τακτοποιούν την πληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι και χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση. Το ίδιο συμβαίνει στη ΔΕΗ Παγκρατίου, Κηφισιάς, Πάρου και αλλού.

Πρόκειται για μια κατάκτηση του κινήματος ανυπακοής και άρνησης πληρωμών και επιβάλλεται να την υπερασπιστούμε όσο μπορούμε εφόσον, στην πραγματικότητα, είναι μια έμμεση αποδοχή από τη μεριά της ΔΕΗ ότι το χαράτσι πρέπει να αποδεσμευτεί από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη κατάργηση του άδικου και εξοντωτικού χαρατσιού και στις εφορίες, και για τη συνολική ανατροπή της πολιτικής που ρημάζει τη ζωή μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Για επικοινωνία: krisisassemblynaxos@gmail.com
και στα τηλέφωνα:
6997220691, 6971832042, 2285022394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου