Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με Φ. Γεννηματά, Μ. Χρυσοχοϊδη και Σ.. Ξυνίδη


 
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Καλλικράτης” συζήτησαν με την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Παράλληλα, οι Περιφερειάρχες ζήτησαν από την υπουργό Εσωτερικών να παραμείνει ο προληπτικός έλεγχος των δαπανών στην Υπηρεσία Εντελλομένων Εξόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ο κατασταλτικός στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα καθυστερήσουν τον έλεγχο και την εκκαθάριση των δαπανών.


Ο κ. Μαχαιρίδης κατέθεσε στην Υπουργό συμπληρωματικό υπόμνημα σημειακών τροποποιήσεων στον Καλλικράτη. *

Ακολούθησε συνάντηση της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον οποίο συζητήθηκε η πορεία του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 - 2013 (ΕΣΠΑ). 

Στο πλαίσιο της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις με κύριες:
-την εκχώρηση στις Περιφέρειες τμήματος των προγραμμάτων Αλιείας, Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και του Κοινωνικού Ταμείου,
-την απλοποίηση και εκχώρηση νέων αρμοδιοτήτων στις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, στον οποίο δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβαστεί στο υπουργείο το σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε από τον κ. Ξυνίδη να διατεθεί στο ΚΕΚ Γιώργος Γεννηματάς, είτε με μίσθωση είτε με αγορά από την Περιφέρεια, το ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΟΜΕΧ στη Ρόδο, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και επιμόρφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου