Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 2012



Συνεργασία με τον καθηγητή - εντομολόγο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ Πασχάλη Χαριζάνη είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, με αντικείμενο τη δημιουργία καταφυγίου της Ελληνικής Μέλισσας και Βασιλοτροφίας στο Καστελόριζο.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Πουλής καθώς και ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού κ. Γιμούκης.


Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην σύνταξη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και η φύτευση αρωματικών φυτών στο Καστελόριζο, με σκοπό την καλύτερη ανάπτυξη και συντήρηση των μελισσών αλλά και την παραγωγή αρωματικού υλικού για μεταπώληση.

Επίσης, στο πλαίσιο της δημιουργίας του καταφυγίου θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση νέων μελισσοκόμων από όλη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τέλος, έγινε ο προγραμματισμός μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων και ημερίδων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, πάνω σε θέματα που αφορούν παραγωγούς και μεταποιητικές επιχειρήσεις προϊόντων του πρωτογενή τομέα.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου