Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντικές επαφές του Περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη – Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη με αντικείμενο τη ναυπήγηση πλοίων



Με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και
Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε χθες (Σάββατο) στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία του ΕΣΠΑ και η προοπτική, τα τομεακά προγράμματα να αποκεντρωθούν σε περιφερειακό επίπεδο.
Επίσης, μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη που εξέφρασε και την ανησυχία του για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν νησιά του Νοτίου Αιγαίου, συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα ναυπήγησης πλοίων που θα εξυπηρετούν τη «μικρή ακτοπλοΐα», δηλαδή τις εσωτερικές γραμμές στη νησιωτική μας Περιφέρεια, επικαιροποιώντας ουσιαστικά τη σχετική μελέτη που είχε συνταχθεί παλαιότερα από το Υπουργείο Αιγαίου.


Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και εν όψει της συνάντησης που θα έχουν οι Περιφερειάρχες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, αποφασίστηκε να ζητήσουν να είναι οι Περιφέρειες που θα διαπραγματεύονται απ’ ευθείας με την Ε.Ε. τους πόρους της 5ης Προγραμματικής Περιόδου, χωρίς τα υπουργεία να παίζουν το ρόλο του «μεσολαβητή».

Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης πρότεινε επίσης, η επόμενη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ να γίνει στη Ρόδο, ώστε οι όλο οι Περιφερειάρχες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Ελληνορωσικού Επενδυτικού Συνεδρίου.

Προσωπική πρόσκληση για τη σημαντική αυτή διοργάνωση απηύθυνε ο Περιφερειάρχης στους προέδρους του ΕΒΕΑ και της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ.κ. Μίχαλο και Κασιμάτη.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Μαχαιρίδης παρέστη στην ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελίδειο Ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου