Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δήλωση Γιάννη Βρούτση για τη διακοπή ρεύματος στο Νεώριο Σύρο



«Σήμερα το πρωί, η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες, λόγω οφειλών προς αυτήν, στη μεγαλύτερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Αιγαίου, το Νεώριο Σύρου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να διακόψει τη λειτουργία της.
Το γεγονός αυτό, λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση “πνεύμονας” της Σύρου, απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του Νομού Κυκλάδων.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.
Ενώ, προεκλογικά αλλά και μέχρι πρόσφατα υποσχόταν την ανάθεση έργου στα ναυπηγεία, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, κατάφερε μέσα σε μόλις δυο χρόνια με τους αδέξιους χειρισμούς και την ολιγωρία της να οδηγήσει στο κλείσιμό τους.
Πιο συγκεκριμένα, στην έγκαιρη (από 20/06/2011) προειδοποίηση της επιχείρησης προς την αρμόδια ΔΟΥ της Σύρου, για την επίσπευση των διαδικασιών επιστροφής φόρου εισοδήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έλλειψη ρευστότητας και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, εισέπραξε ως απάντηση (8/7/2011) την απροθυμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στο αίτημά της, λόγω “υπερβολικού φόρτου εργασίας!!!”.
Οι ευθύνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Παρότι γνώριζε το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.
Αποτέλεσμα, το Νεώριο σήμερα να αδυνατεί να εξοφλήσει ακόμη και τις οφειλές του προς τη ΔΕΗ.
Κάνουμε, λοιπόν, έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία, ακόμη και την ύστατη αυτή στιγμή, να παρέμβουν άμεσα και να επισπεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που εμποδίζουν την επαναλειτουργία του Νεωρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου