Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ.ΠΟΥΣΣΑΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 με τίτλο “Ξέχασαν την έδρα”, το περιεχόμενο του οποίου αναφέρεται στην απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να διεξαχθεί η επόμενη 11η συνεδρίασή του στο τέλος Σεπτεμβρίου στη Ρόδο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Πουσσαίος επισημαίνει τα εξής:

“Οι δέκα συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν πραγματοποιηθεί, από τη σύστασή του στις αρχές του έτους, ως εξής:


1η Συνεδρίαση στη Σύρο, 3/01
2η Συνεδρίαση στη Σύρο, 31/01
3η Συνεδρίαση στη Ρόδο 3/03
4η & 5η Συνεδρίαση στη Σύρο, 30/03 (Τακτική και Ειδική Συνεδρίαση)
6η Συνεδρίαση στη Ρόδο, 28/04
7η Συνεδρίαση στη Σύρο, 30/05
8η Συνεδρίαση στην Κω, 2/07
9η συνεδρίαση στη Νάξο, 1/08
10η Συνεδρίαση στη Ρόδο, 30/08

Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται κατανοητό ότι ο τόπος διεξαγωγής των συνεδριάσεων αποφασίζεται με βάσει περιφερειακή και όχι τοπική λογική.

Έως τώρα υπάρχει απόλυτα ισόνομη πολιτική λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς από τις δέκα συνεδριάσεις πέντε συνεδριάσεις έχουν γίνει στη Σύρο, τρεις στη Ρόδο, μία στη Νάξο και μία στην Κω.

Ως νησιωτική περιφέρεια οφείλουμε να κάμψουμε τις τοπικιστικές αγκυλώσεις και να αμβλύνουμε τις αποστάσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την καλύτερη λειτουργία του οργάνου γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιούνται εναλλάξ οι συνεδριάσεις στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και όπου οι υποδομές το επιτρέπουν.

Το κύρος της Περιφέρειας όχι μόνο δεν πλήττεται από αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική, αντιθέτως ενισχύεται ο ουσιαστικός της ρόλος.

Πράγματι, η επόμενη συνεδρίαση αποφασίσθηκε να γίνει και πάλι στη Ρόδο. Η απόφαση αυτή ελήφθη με αφορμή τη διεξαγωγή του πολύ σημαντικού Ελληνορωσικού συνεδρίου με θέμα τις Οικονομικές - Τουριστικές- Εμπορικές και Επενδυτικές Σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, που διεξάγεται το ίδιο χρονικό διάστημα στο νησί και στο οποίο επιθυμούμε να συμμετάσχουμε δυναμικά.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο συνέδριο εκπροσώπων απ' όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά της Περιφέρειάς μας είναι μείζονος σημασίας, καθώς πρόκειται για ευκαιρία διεύρυνσης των σχέσεων με στόχο όχι μόνο την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και του πρωτογενούς τομέα και των τοπικών προϊόντων, κάτι το οποίο αποτελεί στόχο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων Κυκλάδων, που σχετίζονται με τη θεματολογία του Συνεδρίου.

Μάλιστα, οι διακρατικές συνεργασίες αποτέλεσαν και προσωπική μου επιδίωξη και από τον ρόλο μου ως Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης του αντίστοιχου Υπουργείου, όπου υπογράφοντας πρωτόκολλα συνεργασίας για τον τομέα του Τουρισμού τέθηκαν οι βάσεις για διεθνή συνέδρια που έγιναν και άλλα που πρόκειται να γίνουν και στα νησιά των Κυκλάδων.

Εξ άλλου, η συνδυασμένη συμμετοχή σε ολομέλειες, επιτροπές, συνέδρια κλπ, αποτελεί κοινή πρακτική τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου